in

Pompierii din Călăraşi organizează activităţi de informare şi prevenire în şcoli

pompieri Calarasi prevenireCadrele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi au desfăşurat la începutul acestei săptămâni o activitate cu caracter de informare preventivă în două unităţi de învăţământ din municipiul Călăraşi.

Astfel, plt. Toader Săndel şi Sg. maj. Rogoz Mirela, subofiţeri din cadrul compartimentului Pregătirea Populaţiei (structură de specialitate a Inspecţiei de Prevenire) s-au deplasat la Şcoala cu Clasele I-VIII „Gheorghe Florea” şi la Grădiniţa cu Program Normal Nr.8 şi au susţinut o activitate instructiv-educativă privind modul de comportare în cazul producerii unui cutremur şi totodată s-a simulat un exerciţiu de evacuare în cazul producerii unui incendiu.

Cu această ocazie, cadrelor didactice şi personalului auxiliar din cele două unităţi de învăţământ li s-a prezentat modul de folosire al unui stingător cu pulberi tip P6.

În urma defăşurării exerciţiului de evacuare, cadrele IJSU Călăraşi au constatat că personalul didactic, cât şi cel auxiliar cunosc şi respectă modul de evacuare din clădire în caz de incendiu conform instrucţiunilor afişate. Activităţile de informare preventivă vor continua în perioada următoare şi în alte unităţi de învăţământ din judeţul Călăraşi.