Prăjituri anticorupţie la Primăria Călăraşi

prajitura anticoruptie

La sfârșitul săptămânii trecute, în perioada 29-30 mai 2014, au avut loc 2 activități având ca temă prevenirea și educația în domeniul corupției în municipiul Călărași, se arată într-un comunicat de presă emis de Primăria municipiului Călăraşi.

Astfel, joi 29 mai, în sala de ședințe a Primăriei Municipiului Călărași a avut loc o informare/instruire internă a unui nr. de 55 salariați cu funcții de execuție din instituție și serviciile publice locale, unde au fost prezentate competențele Direcției Generale Anticorupție, prevenirea săvârșirii faptelor de corupție, precum și studiile de caz și cazuistica referitoare la dimensiunile fenomenului corupției.

Vineri, 30 mai, a avut loc o acțiune în comun Primăria Municipiului Călărași – Direcția Generală Anticorupție (D.G.A. – S.J.A. Călărași) – Inspectoratul Școlar Județean Călărași la Colegiul Național “Barbu Știrbei” Călărași, unde în cadrul unei întâlniri cu elevii din anii terminali intitulată STOP CORUPȚIEI ! au fost diseminate mesaje cu caracter preventiv anticorupție, precum și a implicării Primăriei și Inspectoratului Școlar în prevenirea fenomenului de corupție în comunitate și școală.

De asemenea, a fost organizat un concurs ad-hoc având ca temă enunțarea de către elevi a unui scenariu privind o faptă de corupție. Câștigătorii concursului au fost: locul I – eleva Mitu Daiana, cls. XI G; locul II – eleva Chiru Anca, cls. XI G; locul III – eleva Cîmpeanu Silvia Ioana, cls. XI G. Premiile au constat în cărți de cultură generală.

La sfârșit elevii și profesorii prezenți au fost invitați să servească prăjitura anticorupție realizată cu această ocazie.

Cele 2 acțiuni au marcat și ziua de 30 mai 2014, Ziua Aniversară a D.G.A., instituție care a împlinit în acest an 9 ani de activitate.

Menționăm că aceste activități au fost realizate în temeiul protocolului de colaborare încheiat între Primăria Municipiului Călărași și D.G.A. – S.J.A. Călărași, și s-au înscris în Planul Sectorial de Acțiune pentru implementarea la nivelul Primăriei a Strategiei Naționale Anticorupție pe perioada 2012-2015 adoptat la nivel intern prin Dispoziția Primarului nr.1238/31.10.2012

actiune anticoruptie Primaria Calarasi

Unii au citit și asta: