Prefectul Emil Muşat: “Infractorii sunt lăsaţi în libertate, invitaţi parcă intenţionat să fugă de răspunderea penală”

Municipiul Călăraşi a intrat, în urmă cu două săptămâni, în atenţia opiniei publice naţionale, în urma unui scandal care a avut loc în cartierul “2 Moldoveni”.

Conform IPJ Călăraşi în seara de 16 aprilie a.c., ora 20,15, poliţiştii au intervenit în urma unui apel primit prin sistemul 112 privind un scandal produs pe Strada Muşeţelului, din Municipiul Călăraşi.
Din primele verificări efectuate, s-a stabilit că, între un grup format din şase persoane, pe de o parte, şi un altul format din patru persoane, a izbucnit un conflict spontan, pe fondul unor neînţelegeri mai vechi.
În urma agresiunii, la care au fost folosite obiecte contondente, a rezultat vătămarea corporală a patru persoane, dintre care două au fost transportate la spital pentru îngrijiri medicale.

Unii dintre bărbaţii implicaţi în scandal au fost reţinuţi, apoi au fost eliberaţi.

Prefectul Muşat nemulţumit de prestaţia instituţiilor statului

Prefectul judeţului Călăraşi, Emil Muşat, a luat atitudine, într-o scrisoare deschisă, pe care a înaintat-o presei:

“Am urmărit cu interes evoluţia situaţiei în care câţiva cetăţeni certaţi cu legea au tulburat într-un mod grosolan şi demn de alte timpuri ordinea şi liniştea publică în cartierul 2 Moldoveni din Călăraşi în data de 16 aprilie 2011.

Nu sunt surprins, dar sunt indignat de acest tango în trei, un dans grotesc între robă, zeghe şi uniformă, totul făcut în dispreţul cetăţeanului al plătitorului de taxe şi impozite.

Resping cu toată tăria acest mod de lucru al instituţiilor responsabile din partea statului prin care infractorii sunt lăsaţi în libertate, invitaţi parcă intenţionat să fugă de răspunderea penală.

Sunt nemulţumit pentru că acest mod de lucru pe care îl condamn nu face decât sa-mi slăbească, mie ca simplu cetăţean, încrederea în autorităţile statului român. Şi este nedrept să se întâmple acest lucru datorită modului iresponsabil în care anumite persoane ne tratează pe toţi de la o înălţime nemeritată. De asemenea, condamn atitudinile şi modul de lucru care fac statul român să cheltuiască mulţi, foarte mulţi bani degeaba, pentru a umbla după cai verzi pe pereţi, sau după infractori fugiţi aiurea în Europa.

Nu aştept nici o reacţie, dar aştept atitudine din partea celor responsabili şi acea mult aşteptată curăţenie pornită din interior la nivelul dansatorilor de stat.”

Emil  MUŞAT
Jurist, Prefect al Judeţului Călărasi

Trei scandalagii arestaţi, Poliţia Călăraşi mai caută cinci

Chiar în ziua în care prefectul judeţului Călăraşi s-a arătat nemulţumit faţă de cum organele statului au gestionat scandalul, IPJ Călăraşi trimitea un comunicat de presă în care informa că trei bărbaţi implicaţi în scandalul din 2 Moldoveni au fost introduţi în arestul IPJ:

“În seara de 01 mai a.c., poliţiştii au pus în executare mandatele de arestare preventivă emise de instanţa de judecată pentru infracţiunile de ultraj contra bunelor moravuri şi încăierare pe numele lui D. Nicolae, de 40 ani, S. Dumitru, de 20 ani, şi N. Valentin-Ionel, de 22 ani, toţi din Municipiul Călăraşi.

Cei trei au fost introduşi în arestul I.P.J. Călăraşi. Poliţiştii vor continua activităţile pentru identificarea celorlalţi cinci suspecţi implicaţi în actele de tulburarea ordinii şi liniştii publice, în seara de 16 aprilie a.c., pe raza Municipiului Călăraşi. Aceştia sunt urmăriţi pentru sustragere de la măsura arestării preventive.”

Unii au citit și asta: