Prefectul Enciu înlăturat din funcţie. Emil Muşat numit în locul lui

Deşi subiectul nu s-a aflat pe agenda de lucru a şedinţei de guvern, în după amiaza zilei de 2 martie, premierul Emil Boca anunţat eliberarea din funcţie a prefectului judeţului Călăraşi Niculae Enciu şi numirea, în locul acestuia, a lui Emil Muşat.

Pe site-ul Guvernului se anunţă laconic: “Guvernul a aprobat astăzi mai multe hotărâri cu privire la exercitarea funcţiei de prefect, a anunţat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ioana Muntean.

Astfel, potrivit actelor normative adoptate astăzi, încetează exercitarea, cu caracter temporar, a funcţiei publice de prefect al judeţului Dolj de către domnul Georgescu Eugen şi va exercita, cu caracter temporar, funcţia publică de prefect al judeţului Dolj domnul Giugea Nicolae.

De asemenea, încetează exercitarea, cu caracter temporar, a funcţiei publice de prefect al judeţului Călăraşi de către domnul Enciu Niculae şi va exercita, cu caracter temporar, funcţia publică de prefect al judeţului Călăraşi domnul Muşat Emil.”

Zvonul schimbării din funcţie a lui Niculae Enciu circulă de mai multe săptămâni. O persoană vizată pentru numirea în funcţia de prefect a judeţului Călăraşi a fost primarul comunei Vâlcelele, Vasile Iliuţă, însă se pare că premierul Boc a solicitat o altă propnere, încercând să evite organizarea de alegeri anticipate la Vâlcelele.

Se mai zvoneşte că artizanul schimbării este noul lider al PDL Călăraşi, Stelian Fuia, care a recunoscut că doreşte o schimbare la Prefectura Călăraşi şi o mai bună defăşurare a activităţii specifice.

Emil Muşat a ocupat funcţia de subprefect al judeţului Călăraşi, apoi după restructurarea posturilor a trecut pe funcţia de director al Cancelariei Prefectului. Emil Muşat nu s-a putut bucura de veste, în aceeaşi zi în care a aflat că va fi prefect tatăl său a decedat.

Unii au citit și asta: