Prefectura Călărași invită partidele la o campanie electorală civilizată

Luni, 9 noiembrie a.c., în sala de ședințe a sediului prefecturii, la solicitarea prefectului Marian Stoica, a avut loc o întâlnire între președinții filialelor județene ale partidelor politice, la care au participat și cei doi subprefecți, Nicolae Dumitru și Ion Stan.

În cadrul discuțiilor, s-a făcut apel la importanța desfășurării unei campanii civilizate, decente, în care să nu existe atacuri la persoană și în care să se promoveze oferta electorală a partidelor.
Au fost dezbătute subiectele de interes în legătură cu modul de desfășurare al campaniei electorale și ziua alegerilor, dar și gestionarea situației create de infecțiile cu virusul SARS Cov-2.

Prefectul a menționat importanta respectării prevederilor legale în vigoare cu referire la HG 856/2020 pentru combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu privire la desfășurarea campaniei electorale pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie a.c., punând accent pe măsurile specifice de reducere a răspândirii COVID-19 (purtarea măștii, păstrarea distanței fizice, igiena și dezinfectarea mâinilor).

Astfel, au fost create premisele înființării unui parteneriat între partidele politice și prefectură, colaborare benefică și necesară depășirii situației existente create de pandemia COVID-19, printr-o comunicare mai bună între instituțiile statului și partidele politice.

De asemenea, a rezultat necesitatea unor întâlniri ulterioare în care să poată fi discutate toate probleme apărute.

La ședință au participat și următorii invitați: reprezentantul DSP Călărași, comandantul IJJ Călărași, comandantul IPJ Călărași, comandantul ISU Călărași, reprezentantul AEP Călărași.

Din partea partidelor politice au fost prezenți președinții filialelor județene Călărași PNL, PPU, USR, PRO ROMÂNIA, PRM, PER, ALDE, PARTIDA ROMILOR.

Două dintre formațiunile politice importante în județ, PSD și PMP, nu au participat la această ședință.

Unii au citit și asta: