in

Preotul care a călcat o femeie pe trecerea de pietoni era sub influenţa băuturilor alcoolice

Săptămâna aceasta, la Călăraşi, a avut loc înmormântarea femeii care a fost accidentată pe trecerea de pietoni din zona Liceului Agricol. Aceasta a fost condusă pe ultimul drum de vecini, colegi de serviciu, cunoscuţi, rude, soţ şi fiul său în vârstă de 20 de ani.

Vă reamintim că Maria Simionescu (42 de ani) a fost lovită de o maşină, în seara zilei de duminică 7 martie, pe trecerea de pietoni de pe str. Prel. Bucureşti, în apropierea Liceului Agricol, pe sensul de mers Orizont – 5 Călăraşi. Femeia a suferit mai multe politraumatisme şi după o săptămână de comă, funcţiile vitale fiindu-i susţinute de aparate, a decedat, într-un spital din Bucureşti. Şoferul care a produs accidentul este Dumitru Nicolae Bogdan, preot în Călăraşi. Acesta a părăsit locul accidentului şi a refuzat să sufle în aparatul etilotest acceptând, în schimb, să i se ia analize de sânge.

Întrebat dacă a consumat băuturi alcoolice,  preotul Dumitru Nicolae Bogdan ne-a declarat, în urmă cu o săptămână, că nu, motivându-şi refuzul de a sufla în aparatul alcooltest pentru că analizele de sânge ar fi mai bune.

După aproape două săptămâni de la prelevarea probei de sânge a venit şi rezultatul analizelor. Conform purtătorului de cuvânt al IPJ Călăraşi, subinspector Ramona Tudor, la ora 20 (aproximativ la oră după producerea accidentului, alcoolemia lui Dumitru Nicolae Bogdan era de 0,65 gr/l alcool pur în sânge, iar la ora 21 alcoolemia era de 0,75 gr/l alcool pur în sânge. Un avocat explică de ce alcoolemia de la ora 21 era mai mare decât cea de la ora 20: „Curba alcoolemiei în funcţie de timp are o porţiune ascendentă (alcoolemia creşte) pana când ajunge la un maxim, după care urmează o porţiune descendentă (alcoolemia scade).”

Dacă alcoolemia şoferului ar fi depăşit 0,80 gr/l alcool pur în sânge atunci acesta ar fi fost acuzat de o altă infracţiune, potrivit Ordonanţei la regimul circulaţie pe drumurile publice.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Călăraşi ne-a precizat că în cauza de faţă se fac demersuri pentru a propune procurorilor schimbarea încadrării, la învinuirile de ucidere din culpă şi părăsirea locului accidentului adăugându-se circumstanţa agravantă dată de consumul de alcool.

Rămâne de văzut acum ce va hotărî Justiţia în raport cu probele administrate.