in

Preşedintele CNIPMM la Călăraşi: “De 5 ani, investițiile din România scad tot timpul”

Nicolescu CNIPMM la Calarasi
Aflat la Călăraşi pentru a verifica stadiul proiectului „Garanţii pentru TINEri”, implementat de Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici si Mijlocii din România, preşedintele cunoscutei organizaţii patronale, prof. univ. dr. Ovidiu Nicolescu, a dat dovadă de un optimism rezervat în ceea ce priveşte relansarea economiei din România:

„O mare problemă în România este că de 5 ani scad investiţiile tot timpul. Şi cele străine şi cele autohtone. Şi eu când îi aud tot timpul că sunt optimişti, că o să crească economia în România, că se relansează…
Când investiţiile scad… nu are cum să se relanseze.”

Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici si Mijlocii din România şi-a stabilit un set de priorităţi majore care vor fi promovate pe tot parcursul acestui an, cum ar fi adoptarea de măsuri pentru crearea unui mediu de afaceri favorabil, creşterea accesibilităţii IMM-urilor la programul de relansare economică a UE, măsuri care să stimuleze crearea de locuri de muncă în sectorul privat dar şi îmbunătăţirea accesului IMM la finanţare.

Preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici si Mijlocii din România, prof. univ. dr. Ovidiu Nicolescu, a profitat de prezenţa la Călăraşi pentru a se întâlni şi cu câţiva oameni de afaceri din zonă, cu care s-a consultat în efortul de a găsi soluţii pentru îmbunătăţirea mediului de afaceri.

Participanți la întâlnire: întreprinzătorii Gabriela Elisei, Dragoș Coman, Liviu Tomescu, Dan Selea, Ionuț Dincă, deputat Vasile Iliuță, președintele Consiliului Local al Întreprinderilor Mici și Mijlocii Călărași, Nelu Bălașa, și jurnaliști din Călărași.

Calarasi CNIPMM Calarasi CNIPMM 2