Președintele Iohannis, întâlnire cu elevii olimpici ai Colegiului Barbu Știrbei

Miercuri, 9 Octombrie 2019, Primăria Călărași a fost gazda unei întâlniri a Președintelui României, Klaus Werner Iohannis, cu performanța elevilor Colegiului Național Barbu Știrbei.

Echipa Danube Robotics RO111, coordonată de prof. Gili Dumitrescu și Radu Dumitrescu (proaspăt student An I Automatică, membru al lotului național Autovortex, participant la competiții internaționale de Robotică), este câștigătoarea locului II la Regionala FTC (First Tech Chalenge) de anul acesta.

Elevii Iordache Ștefan, Bordei Ștefan, Bordei Miruna, Mihalache Ana, Tăbărana Sabina, Ene Bogdan și Popescu Carmen i-au prezentat Președintelui României pe robotul Nelson, construit de ei pentru concursurile de anul acesta. Echipa are în plan construirea unuia nou pentru competițiile de anul viitor.

La întâlnire au mai participat și elevii olimpici și participanți la concursuri naționale, coordonați de prof. Nicolae Micescu:
Culea Gabriel, participant la faza naționala a Olimpiadei de Fizică
Duduș Alexandra, Tudor Florina și Oprișan Adina – premiul III la Concursul Național de Știință și Tehnică “Florin Vasilescu” și premiul de Excelență la Competiția MAST Româno-Bulgară

Elevul Crișan Emanuel a făcut o prezentare robotului Nao și a aplicației care rulează la orele de fizică ale prof. Nicolae Micescu în cadrul CNBS.

Alături de elevi și profesori au fost primarul Daniel Ștefan Drăgulin, directorul Casa Corpului Didactic, Camelia Croitoru, presa locală și națională.

Unii au citit și asta: