Preşedintele PPE, în jud. Călăraşi: „Votaţi-l acum pe Klaus Iohannis, şi peste 5 ani veţi face un pas uriaş în comunitatea europeană”

Klaus Iohannis Floroaica Valcelele Calarasi (3)

Aflat în vizită la o fermă din judeţul Călăraşi, Klaus Iohannis a recunoscut că se vede mai degrabă în postura de preşedinte al României decât în cea de fermier. Candidatul ACL pentru funcţia de preşedinte a mărturisit, însă, că nu este chiar străin de agricultură, Klaus Iohannis evocând vacanţele petrecute la bunicii săi, în mediul rural.

După vizita la ferma de vaci pentru lapte din Floroaica, comuna Vâlcelele, judeţul Călăraşi, Klaus Iohannis s-a întâlnit şi cu fermierii din zonă, declarându-se impresionat de importanţa domeniului în care aceştia activează.

În cuvântul adresat fermierilor, Klaus Iohannis a scos în evidenţă atenţia şi sprijinul pe care statul trebuie să le acorde agriculturii, creditând acest domeniu cu titulatura de „motor al dezvoltării economice” din România: “Agricultura trebuie să devină mult mai performantă şi să reprezinte o parte mult mai însemnată din economia românească. Avem exemple foarte bune de întreprinzători în domeniul agrar, dar, în ansamblu, situaţia este total nesatisfăcătoare pentru România.

Dacă ne gândim că, din anii 30, România a fost o ţară care a exportat enorm de mult, a alimentat zone semnificative din Europa şi, în ziua de astăzi, importăm aproape 70% din produsele agricole de consum trebuie să ne dea foarte mult de gândit. Avem nevoie de mii şi mii de întreprinzători în domeniul agriculturii româneşti”, a precizat Klaus Iohannis.

Aflat într-o vizită în România, pentru a se întâlni cu liderii dreptei politice din România, preşedintele Partidului Popular European, Joseph Daul, a ţinut să-l însoţească pe Klaus Iohannis la ferma din Călăraşi, mai cu seama că şi francezul are o suprafaţă de teren agricol pe care-l exploatează, alături de familia sa, în Franţa.
Preşedintele grupului parlamentar al PPE din cadrul Parlamentului European a fost deschis în faţa fermierilor din judeţul Călăraşi şi a spus că se află aici pentru a-i acorda sprijinul său lui Klaus Iohannis.

Joseph Daul a ţinut să transmită din inima Bărăganului un mesaj direct către candidatul socialist la Preşedinţie: „Indiferent ce a spus sau spune domnul Ponta, eu am trei lucruri de la care nu fac rabat: statul de drept, justiţia şi lupta împotriva corupţiei. Dacă sunt îndeplinite aceste trei lucruri veţi avea şi investiţii străine şi, automat, locuri de muncă. Pentru aceste lucruri am venit aici, să le apăr, şi să susţin candidatura lui Klaus Iohannis, un om care crede în valorile pe care PPE le apără.

Aflat în mijlocul fermierilor, preşedintele PPE a mai adăugat: „I-am spus domnului Iohannis, duminică va fi preşedintele României. Eu nu-l pot vota, dar o puteţi face dumneavoastră, ca domnul Klaus Iohannis să fie preşedinte.

Nu mai pierdeţi cinci ani, votaţi-l acum pe Klaus Iohannis, şi peste 5 ani veţi face un pas uriaş în comunitatea europeană. Votaţi pentru Klaus Iohannis şi veţi vedea că totul e posibil în materie de integrare europeană şi dezvoltare economică şi socială!”

Klaus Iohannis Floroaica Valcelele Calarasi (1) Klaus Iohannis Floroaica Valcelele Calarasi (2) Klaus Iohannis Floroaica Valcelele Calarasi (4) Klaus Iohannis Floroaica Valcelele Calarasi (5)

 

Unii au citit și asta: