Presiuni pentru a împiedica protestatarii din Călăraşi să ajungă la Bucureşti

100.000 de oameni sunt aşteptaţi astăzi să iasă în stradă pentru a-şi cere salarii, pensii şi condiţii de viaţă normale pentru o ţară europeană, dar şi pentru a sprijini moţiunea de cenzură “Moţiunea României majoritare – moţiunea populară” iniţiată de Opoziţie. CNSLR-Frăţia a anunţat că va aduce la miting peste 50.000 de oameni, fiind confirmate deja 1.000 de autocare care îi vor transporta pe sindicalişti, astfel că în stradă vor fi peste 100.000 de persoane.

Cele cinci confederaţii naţionale (“Cartel ALFA”, BNS, Confederaţia “Frăţia”, CSDR, Confederaţia “Meridian”) au făcut apel la toţi “nemulţumiţii României”, şomeri, studenţi, pensionari, să li se alăture, pentru ca aleşii să fie treziţi la realitate. Federaţia “Spiru Haret” a acuzat reprezentanţii Puterii din teritoriu că au început să aplice “directiva trasată de la centru” de ministrul Elena Udrea, luând măsuri pentru a împiedica participarea oamenilor la protest.

Liderul PSD, Victor Ponta, şi secretarul general, Liviu Dragnea, au acuzat abuzurile şi presiunile comise de Autoritatea Rutieră Română (ARR) şi Registrul Auto Român (RAR) asupra transportatorilor implicaţi în deplasarea oamenilor pentru mitingul organizat de sindicate şi sprijinit de PSD.

Dragnea i-a cerut ministrului Anca Boagiu să solicite autorităţii să înceteze intimidările. Potrivit secretarului general al PSD, în Alba s-ar fi făcut presiuni “direct de la PDL”asupra transportatorilor, în Bacău aceştia ar fi fost chemaţi la RAR şi la Jandarmerie, în Botoşani şi Braşov ar fi fost retrase mai multe autocare care urmau să plece spre Bucureşti, în Călăraşi s-ar fi exercitat presiuni şi ameninţări cu ridicarea licenţei de transport.

citiţi toată ştirea pe:  www.jurnalul.ro

Unii au citit și asta: