in

Prilej de tensiuni în PNL: Băsescu i-a oferit funcţia de premier lui Tăriceanu

Tariceanu cu BasescuSituaţie conflictuală în interiorul PNL. Grupul din jurul preşedintelui Antonescu doreşte continuarea parteneriatului cu PSD, în timp ce gruparea Tăriceanu forţează intrarea la guvernare alături de PD-L. Surse liberale, citate de ImpactNews susţin că Antonescu a tunat şi fulgerat când a auzit că unii colegi de partid au purtat discuţii de tatonare cu PDL pe tema unei guvernări comune. Iritarea liderului PNL a atins punctul culminant când a aflat că Băsescu l-ar fi sunat personal pe Tăriceanu pentru a-i propune o colaborare.

Conform unor surse din partid, Băsescu i-a oferit lui Tăriceanu şi funcţia de premier, iar acesta caută sprijinul liberalilor din teritoriu, prea dornici de guvernare, pentru a forţa mâna lui Antonescu. Alţi liberali nu exclud o diversiune a şefului statului pentru a provoca o criză în PNL.

Călin Popescu Tăriceanu a declarat dealtfel că o decizie privind viitorul PNL-ului va fi luată în structurile de conducere, şi nu de către o persoană. ” Electoratul liberal vrea să ia parte la actul guvernării”, a precizat Tăriceanu. Mai multe surse din partid susţin că Tăriceanu a primit oferta de a conduce un viitor Guvern PD-L-PNL, ceea ce a trezit furia lui Antonescu.

Citiţi: Dihonie Antonescu-Tăriceanu, hrănită de Băsescu cu postul de premier