Prima candidată la Președinție, prezentă la Călărași

Prima femeie care și-a anunțat candidatura la Președinția României, anul acesta, Ramona Ioana Bruynseels, a vizitat Călărașiul. Ea s-a întâlnit cu susținătorii săi în Parcul Dumbrava, joi, după ora 19. Fosta consilieră a premierului Viorica Dăncilă este susținută în cursa pentru Președinție de Partidul Puterii Umaniste, formațiune politică fondată de Dan Voiculescu.
Ramona Ioana Bruynseels spune că vrea să fie un președinte care respectă Constituția, dar care să se implice în proiectele importante pentru țară, “cu istețime și pragmatism”.

“Sunt sigură că vor începe atacurile de tot felul”

Am venit la Călărași să văd care sunt principalele probleme ale acestei zone. Am intrat în politică de vreo lună și jumătate. Am făcut-o cu drag și cele mai bune intenții. Sunt în fața dumneavoastră și vă asigur de toată sinceritatea mea și de buna intenție pe care am avut-o și atunci când colegii mei m-au desemnat candidat. Vă asigur că nu am alte interese. În perioada următoare veți auzi diverse. Sunt sigură că vor începe atacurile de tot felul. Aș vrea, când veți asista la acele atacuri care vor apărea, să le luați ca pe un semn bun. Că dacă nu am conta, nu am fi atacați.

Avem planuri clare, concrete pentru România. În primul rând, trebuie să încetăm cu ura și dezbinarea în România pentru că până acum am avut persoane, nu numai președinți, ci și alții, care au încurajat atât de tare ura și dezbinarea și au săpat tranșee între noi astfel încât pe oriunde mergi prin România vezi negativism, vezi oameni descurajați, dezamăgiți, oameni care nu mai cred în ei.

Cred că putem schimba asta, românii sunt patrioți, românii își iubesc țara în continuare chiar dacă nu mai au încredere, cred că dacă reușim să avem oameni de bună credință și oameni buni, cred că avem o șansă să ne dăm mâna cu toții să construim ceva frumos în România.

“Mediul de afaceri din țară poate fi încurajat”

În perioada următoare voi fi prin țară. Vreau să înțeleg de la oameni, în mod direct, ce-și doresc ei cu adevărat, ce așteaptă ei de la președintele țării. Vreau să le înțeleg nedumeririle, să le răspund direct la întrebări, iar după aceea, împreună cu colegii mei vreau să construim proiectul de țară cu care voi veni în fața alegătorilor pentru a le cere încrederea și, implicit, votul.

Pot fi aduse noi investiții în România, mediul de afaceri din țară poate fi încurajat astfel încât să se creeze noi locuri de muncă, salariile să crească, în așa fel încât să-i putem aduce pe tinerii noștri, înapoi, în România. Lucrurile pot fi făcute, dar trebuie să vrei.

Cei cărora zic că președintele nu poate face mare lucru eu le spun că președintele poate să facă dacă vrea cu adevărat.

Cei cărora zic că președintele nu poate face mare lucru eu le spun că președintele poate să facă dacă vrea cu adevărat. Conform Constituției, într-adevăr, rolul președintelui este de mediator. Asta, în aparență, nu-ți dă voie să faci prea multe. Toate lucrurile sunt la guvern, așa pare. Însă, dacă te uiți cu istețime și pragmatism la rolul de mediator al președintelui îți dai seama că președinte poate să inițieze foarte multe lucruri.

Poate să participe în foarte multe cauze, în foarte multe proiecte, să adune în jurul lui oameni și alături de aceștia să genereze noi idei și proiecte în implementarea cărora să se implice. În consecință, poți să faci ceva dacă vrei cu adevărat dacă te uiți creativ și nu în mod rigid la prevederi și la articolul 80 din Constituție. Eu vă zic că merită să ne dăm o șansă, să credem în noi.

Unii au citit și asta: