in

Primăria Călăraşi ar putea fi nevoită să înapoieze „donaţii” de 70.000 de euro

lia-manoliuUn imens scandal legat de demolarea şi înstrăinarea obiectelor de inventar din Stadionul Naţional, stă să izbucnească după ce o expertiză contabilă comandată de noua conducere a instituţiei desemnată să administreze imobilele aferente Compexului Sportiv „Lia Manoliu” arată mai multe nereguli.

Într-o anchetă publicată în  ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul” este publicată o expertiză contabilă efectuată la Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti (ALPAB), instituţie ce a primit administrarea complexului sportiv Lia Manoliu, în urma unei hotărâri a Consiliul General al Municipiului Bucureşti.

Noul direcor general al ALPAB susţine că mai multe obiecte de inventar au fost date „în custodie” către mai multe primării din ţară, sau firme private, în loc să se facă o licitaţie. Noul director a cerut efectuarea unei expertize contabile independente, după ce a găsit o serie de nereguli. Acesta mai spune că va acţiona „astfel încât toate prejudiciile să fie recuperate, inclusiv prin urmărirea penală a celor vinovaţi.”

Aşa se face că Primăria municipiului se află într-o situaţie delicată, dacă va fi neoită să înapoieze toate bunuriel pe care le-a primit în luna decembrie 2007. Conform expertizei contabile, Primăria Călăraşi a primit 9245 de scaune de pe Stadionul Naţional, iar Asociaţia judeţeană de Fotbal a primit 2620 de scaune.

Primăria Călăraşi a primit şi tunelul flexibil, care face legătura între vestiare şi teren prin care se deplasează arbitrii şi jucătorii. Toate aceste „donaţii” cum au fost tratate în 2007, când au fost primite, valorează, în total, aproximativ 70.000 de euro.

Dacă se va dovedi că ALPAB a înstrăinat aceste bunuri de inventar în mod ilegal, Călăraşiul se va vedea nevoit să le returneze.

www.infomuntenia.ro