Primăria Călăraşi trebuie să demoleze “cartierul Dumbrava”

poza-ion-stefan-psd-calarasiSăptămâna trecută aţi aflat de pe www.infomuntenia.ro că întreg cartierul de căsuţe construite în Parcul Dumbrava s-a făcut fără autorizaţiile cerute de lege. Raportul întocmit de mai multe instituţii ale statului, la solicitarea prefectului judeţului Călăraşi, Doru Ioan Tărăcilă,  a relevat o serie de nereguli, inclusiv în sarcina Fundaţiei judeţene pentru Tineret care a concesionat terenurile deşi acesta nu le avea în proprietate ci doar în administrare.

“Pisica” se află, acum, în curtea Primăriei care “este obligată, fără hotărâre judecătorească, să desfiinţeze toate construcţiile neautorizate de pe domeniul public”- conform declaraţiei lui Ion Ştefan, consilier local şi director adjunct al Inspectoratului de Stat în Construcţii Călăraşi.

Acesta este cât se poate de clar: “Legea spune că tot ce se construieşte pe domeniul public, fără autorizaţie se demolează.” Ion Ştefan precizează că este în sarcina Primăriei Călăraşi să treacă la demolare, fiind şi bani prevăzuţi în buget pentru demolarea construcţiilor ilegale.

Tot specialistul în materie de disciplină în construcţii apreciază că dacă Primăria Călăraşi nu va lua nici un fel de măsuri „înseamnă că încalcă Legea administraţiei publice locale şi va trebui sesizat Parchetul de către Prefectură.”

Pe acelaşi subiect, citiţi şi Raportul Tărăcilă | Soluţia pentru cartierul „Dumbrava”: Buldozerul!

Unii au citit și asta: