Primăria și Jandarmeria Călărași amplasează o cruce pe Vârful Negoiu

Joi, 13 septembrie 2018, două instituții călărășene au pornit, prin reprezentanți curajoși și entuziaști, într-o misiune inedită pentru Călărași, anunță Primăria într-un comunicat de presă.

Primăria Municipiului Călărași și Inspectoratul Județean de Jandarmi Călărași, la inițiativa primarului Daniel Ștefan Drăgulin și a inspectorului-șef al IJJ Călărași, col. Marcu Ionel, au ales să omagieze Anul Centenarului prin ridicarea unei Cruci pe Vârful Negoiu, al doilea vârf muntos ca înălțime din țară.

Ridicarea Crucii se va realiza, cu binecuvântarea PS Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, chiar în zi cu însemnătate religioasă deosebită, și anume vineri, 14 septembrie 2018, când creștinii ortodocși sărbătoresc Înălțarea Sfintei Cruci.

Fondurile pentru construcția crucii, care e confecționată din bare de inox și are o înălțime de 3 metri, provin din donații.

În comunicat nu se precizează dacă episcopul Sloboziei și Călărașilor va escalada vârful Negoiu ori va da binecuvântarea de la distanță.

Unii au citit și asta: