Primăria și un liceu din Călărași, parteneri în cadrul proiectului „Promovăm, Plantăm, Salvăm!”

În primele zile ale lunii septembrie, Asociaţia pentru Dezvoltare Durabilă „Dunărea de Jos Călăraşi” a lansat, în parteneriat cu Primăria Municipiului Călăraşi şi Liceul Pedagogic „Ştefan Bănulescu” din Călăraşi, proiectul „Promovăm, Plantăm, Salvăm!”, finanţat cu sprijinul financiar al ANST / Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Călăraşi, în cadrul Programului de susţinere a acţiunilor de tineret.

Scopul proiectului:
* îndemnul la educație pentru un mediu curat şi sănătos, adresat oamenilor din comunitatea locală, o expresie a unității, fiind un simbol ce ne adună împreună.
* implicarea copiilor de grădiniță, tinerilor, autorităților locale/comunității, în activități ce au ca finalitate rezolvarea unor probleme ale mediului și creșterea gradului de educație pentru mediu.

Asociaţia pentru Dezvoltare Durabilă “Dunărea de Jos” și-a propus să implice elevi / tineri voluntari în activităti de împădurire, de constientizare a populatiei municipiului Călărași privind impactul negativ al deseurilor menajere asupra mediului înconjurător şi a aerului pe care îl respirăm.

Pe lângă scopul practic, acţiunea va fi şi una educativă, mai ales pentru elevi / tineri dar şi o acţiune socială cu impact pozitiv asupra comunității locale, prin conștientizarea impactului deșeurilor menajere asupra mediului înconjurător, prin activitatea de plantare a puieţilor de salcie si plop (pe o suprafață de 3 ha), în două parcuri aflate în municipiului Călărași (Parcul Dendrologic și Parcul Constructorului), prin aportul adus de beneficiarii direcți ai proiectului la protejarea mediului înconjurător.

Primăria Municipiului Călărași va asigura în cadrul proiectului suport logistic pentru activitatea de plantare, va pune la dispoziție terenul unde vor fi plantați efectiv copacii, acordând suport post – plantare, prin personalul specializat.
Valoarea proiectului este de 30.855,36 lei din care 18.458,7 lei este contribuţia MTS iar 12.396,66 lei, contribuţie proprie.

Unii au citit și asta: