Primarii reclamă că fondurile nerambursabile se dau după culoarea de partid

primarul comunei Gradistea - Alecsandru Boboc

În judeţul Călăraşi, din aproximativ 30 de comune care au depus proiecte pentru obţinerea de finanţări nerambursabile pe Măsura 322, în cadrul PNDR, doar o comună a obţinut finanţare.

Consilierul judeţean Bogdan Georgescu spune că judeţul Călăraşi a fost defavorizat în mod clar după ce grilele de  evaluare a proiectelor au fost schimbate după ce acestea au fost depuse.

Primarul comunei Grădiştea, Alecsandru Boboc, povesteşte cu amărăciune că după ce a depus proiectul de finanţare, a fost anunţat de consultantul său că Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP) a anunţat modificări ale regulilor de evaluare printr-o erată.

O situaţie revoltătoare s-a înregistrat cu proiectul depus de Primăria comunei Borcea. Ce evaluare tehnică, ce vizită în teren?! Proiectul depus a dispărut pur şi simplu. De la APDRP Călăraşi a ajuns la Târgovişte… dar la Bucureşti nu mai apare. A dispărut.

Consilierul judeţean Bogdan Georgescu este convins că „toate treburile astea se fac cu direcţie politică. Unde nu e primar PDL, nu se fac vizite în teren, nu se face evaluare, nu se găsesc proiectele… Nu se mai întâmplă nimic.”

Primarul comunei Grădiştea spune că vrea să depună contestaţie, însă nu poate face nici acest lucru, deocamdată, pentru că nu a primit nici o comunicare oficială din partea Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit.

Unii au citit și asta: