in

Primăriile din judeţul Călăraşi, în prag de colaps

bani pentru primariiFostul director general al DGFP Călăraşi, Nicolae Ţifrea trage un semnal de alarmă şi spune că trebuie urgent găsită o soluţie pentru că altfel majoritatea primăriilor din judeţul Călăraşi sunt în pericol să fie închise, din cauza lipsei acute a fondurilor.

Până la sfârşitul anului, primăriile din judeţul Călăraşi au nevoie numai pentru cheltuieli stricte de funcţionare de 22.520.000 lei, bani care nu se ştie de unde vor veni. „Nu există primărie care să poată funcţiona normal, până la sfârşitul anului”, atrage atenţia finanţistul Ţifrea.

Ţifrea spune că primăriile au ajuns în situaţia în care să  nu mai aibă bani nici pentru plata salariilor, în timp ce răspunsul pe care-l primeşte este „Descurcaţi-vă!”

Şi preşedintele Consiliului judeţean Călăraşi, Răducu Filipescu, spune că va iniţia un proiect de hotărâre pentru ca primăria comunei Crivăţ să beneficieze de un ajutor financiar care să-i permită deblocarea situaţiei create de neplata salariilor vreme de cinci luni, Primăria fiind în situaţia clară de a pune, altfel, lacătul pe uşă.