Primarul municipiului Călărași amendat de Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării

Dragulin primar Calarasi

Primarul municipiului Calarasi a fost amendat cu suma de 2.000 de lei de către Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) pentru neasigurarea condiţiilor de transport în comun pentru persoanele cu dizabilităţi locomotorii.

CNCD a aplicat sancţiuni similare tuturor primăriilor reşedinţă de judeţ, cu sume cuprinse între 1.000 şi 5.000 lei, mai puţin oraşele Sibiu şi Miercurea Ciuc, unde s-a constatat că toate mijloacele de transport în comun sunt dotate corespunzător.

Printre primăriile care nu asigură facilităţi nici măcar pe două treimi din mijloacele de transport în comun sunt: Bucureşti, Alba Iulia, Alexandria, Arad, Baia-Mare, Bacău, Bistriţa, Botoşani, Braşov, Brăila, Buzău, Călăraşi, Cluj-Napoca, Craiova, Deva, Drobeta Turnu- Severin, Focşani, Galaţi, Giurgiu, Iaşi, Oradea, Piatra-Neamţ, Ploieşti, Reşiţa, Satu-Mare, Slatina, Târgovişte, Târgu-Jiu, Târgu-Mureş, Tulcea, Vaslui şi Zalău. Primarii tuturor acestor oraşe au fost amendaţi cu câte 2.000 de lei. – sursa: ziarulunirea.ro

CNCD a verificat modul în care sunt asigurate condiţiile de transport local prin mijloacele de transport în comun pentru persoanele cu dizabilităţi locomotorii şi a constatat neluarea unor măsuri concrete pentru facilitarea accesului persoanelor cu dizabilităţi locomotorii la transportul local şi încălcarea dreptului la demnitate prin modul în care persoanele cu dizabilităţi locomotorii sunt obligate să utilizeze transportul în comun în municipiile reşedinţă de judeţ.

Consiliul a solicitat pimarilor din municipiile care nu au asigurat condiţiile de transport pentru persoanele cu dizabilităţi ca, în termen de 6 luni, să reevalueze contractele de autorizare a firmelor care asigură transportul local în vederea asigurării accesului persoanelor cu dizabilităţi locomotorii la mijloacele de transport local. CNCD va monitoriza implementarea recomandării. – sursa: MEDIAFAX

Unii au citit și asta: