Primarul Dragu nu vrea să demoleze cartierul ilegal “Dumbrava”: “Să vină Udrea să demoleze”

Un raport întocmit de mai multe instituţii ale statului a scos la lumină, în urmă cu doi ani, o serie de nereguli în ceea ce priveşte construcţia căsuţelor din parcul Dumbrava. Deşi prefrectul din acea vreme spunea că singura soluţie pentru intrarea în legalitate este BULDOZERUL, nici până în ziua de astăzi nu s-a întâmplat nimic.

Proprietarii căsuţelor au găsit un aliat nesperat în persoana primarului municipiului Călăraşi, Nicolae Dragu, care a spus că n-are cum să demoleze casele oamenilor şi va căuta să facă demersurile necesare pentru ca aceştia să poată intra în legalitate.

Georgel Muşat, şeful Inspectoratului de Stat în Construcţii Călăraşi, spune, însă, că datorită unei hotărâri de guvern, nu se mai pot executa documentaţii de urbanism pentru  intrarea în legalitate a construcţiilor executate fără autorizaţii de construire.

Primarul Dragu este de altă părere şi insistă să spună că declaraţiile ministrului Elena Udrea, care s-a pronunţat împotriva intrării în legalitate a construcţiilor făcute fără autorizaţiile legale, se referă la ce va fi de acum încolo: „Dânsa s-a referit la ce se va construi de acum încolo, nu se pune problema celor ce au construit… Dacă vrea să le demoleze, e treaba dânsei, să vină să le demoleze. Care e problema?! Dacă n-are treabă multă la Bucureşti să vină aici, să demoleze la Călăraşi.”

Unii au citit și asta: