in

Primarul Drăgulin intră în echipa lui Victor Ponta: “Gestul meu este unul de decenţă, nu de trădare”

Dragulin inscris UNPR

Primarul municipiului Călăraşi, Daniel Drăgulin începe să semene din ce în ce mai mult cu fostul primar, Nicolae Dragu, pe care l-a învins la alegerile din 2012. Astfel, edilul şef în exerciţiu a reuşit să ajungă la cel de al treilea partid politic de la care şi-a luat carnet de partid. Fostul primar devenise celebru după ce schimbase mai bine de cinci sedii de partide.

Fost membru al Partidului Umanist Român (transformat în Partidul Conservator), Daniel Drăgulin s-a înscris în PNL (după alegerile locale din 2004). Acum, profitând de oferta specială pentru traseismul politic venită odată cu OUG nr. 55/2014, Daniel Drăgulin optează pentru UNPR, un partid aflat la guvernare, format din oportunişti şi traseişti politici.

Trecerea la noul partid s-a făcut treptat, după ce Daniel Drăgulin a anunţat în această vară că renunţă la funcţiile de conducere din PNL, insistând să convingă opinia publică de faptul că nu va pleca din partid. Odată cu apariţia OUG nr. 55/2014, care permite primarilor să-şi schimbe partidul fără să-şi piardă mandatul, Drăgulin a declarat, din nou, că nici prin cap nu-i trece să plece la alt partid.

Între timp, primarul Daniel Drăgulin a trecut la alte gânduri, aşa se face că acesta a emis un comunicat chiar în prima zi a anului şcolar, în care spune că nu poate rămâne un primar independent ori apolitic şi că va anunţa, într-o conferinţă de presă, ce opţiune politică a îmbrăţişat.

Iată ce declară primarul Daniel Drăgulin

“În urmă cu aproape trei luni am ales să renunţ la funcţiile deţinute în cadrul Partidului Naţional Liberal şi să mă dedic mai mult administraţiei. Sunt, însă, şi voi rămâne un om politic, pentru că politica m-a adus unde mă aflu acum.

Mi-am dat seama că un primar independent sau apolitic nu-şi poate susţine programul electoral prezentat celor care l-au votat. Vă asigur că am analizat opţiunile politice, ofertele politice care mi s-au făcut, iar în scurt timp vă voi anunţa decizia pe care am luat-o.

Vreau să vă asigur, şi mai ales pe colegii din Partidul Naţional Liberal, cu care, timp de 12 ani, am legat strânse prietenii, că gestul meu este unul de decenţă, nu de trădare.

Ţinând cont de transparenţa cu care v-am obişnuit, voi susţine în curând şi o conferinţă de presă, în care voi da mai multe detalii cu privire la gestul meu politic.”