in

Primarul Marius Dulce continuă proiectele lui Drăgulin

Sediu nou pentru Poliția Locală și Centru de comandă şi management al traficului din Călărași. Cele două obiective vor avea sediul într-o fostă centrală termică din cartierul 2 Moldoveni. Centrul de comandă şi management al traficului va fi realizat în baza unui proiect cu finanțare europeană semnat de fostul primar Daniel Drăgulin.

Prin proiect se vor semaforiza 17 intersecții și 5 treceri de pietoni, vor fi montate camere video de supraveghere și senzori.

Într-o postare pe Facebook, Primăria anunță că va aloca fondurile pentru consolidarea și modernizarea clădirii.

Politia Locală a Municipiului Călăraşi, instituţie de interes public local, cu personalitate juridică, aflată sub îndrumarea, supravegherea şi controlul primarului municipiului, va avea un nou sediu care să ofere condiţiile necesare îndeplinirii responsabilităţilor ce le revin prin natura activităţii desfăşurate.

Activitatea instituţiei se va diversifica concomitent şi cu evoluţia proiectelor adresate mobilităţii urbane pe care Primăria Municipiului Călăraşi le implementează, cel mai relevant din acest punct de vedere fiind proiectul prin care, în municipiu, se va crea un sistem inteligent de management al traficului şi monitorizare video, bazat pe instrumente inovative şi eficiente, proiect finanţat din POR 2014-2020, în valoare de 3,854 milioane Euro.

O componentă a proiectului care face parte din arhitectura viitorului sistem o reprezintă Centrul de comandă şi management al traficului care reprezintă punctul central al sistemului şi este responsabil cu managementul sistemului de trafic, implicând în funcţionarea sa, în cea mai mare măsură, personalul Poliţiei Locale, împreună cu reprezentanţi ai Jandarmeriei, Poliţiei Rutiere, ISU, etc.

Din acest motiv s-a decis ca, atât viitorul sediu al instituţiei Poliţiei Locale cât şi Centrul de comandă unică să funcţioneze în aceeaşi incintă.

Astfel, va fi consolidat şi modernizat fostul punct termic situat în strada Muşeţelului nr. 2A (imobil aflat în proprietatea acesteia), urmând ca, în etapa finală a lucrărilor de amenajare să se intervină cu fondurile europene aprobate prin proiect, în acea parte a clădirii destinată centrului de comandă (aproximativ 1/3 din suprafaţa totală modernizată), în scopul realizării dotărilor tehnice specifice (software de management al traficului, software de management al defectărilor, interfaţa cu operatorii sistemului de management al traficului, etc).

În prima conferinţă de presă organizată în acest an, primarul Marius Dulce a spus: „Vom face sediul Poliției Locale. Pentru că este legat de un proiect european, vom reabilita un fost punct termic pe care să-l transformăm în centru de monitorizare. În acest sens, trebuie să alocăm suma de 2,2 milioane lei.”.

Proiectul european prin care va fi realizat acest Centru de comandă propune realizarea unui sistem inteligent de management al traficului pentru municipiul Călărași care să conducă la creşterea gradului de atractivitate a transportului public prin creşterea numărului de utilizatori ai transportului public şi implicit renunţarea la automobilul personal, la creşterea siguranţei reţelei de transport public, promovarea priorității transportului public, la reducerea poluării prin reducerea emisiilor de CO2 din transport, la creşterea nivelului de eficienţă în circulaţie prin reducerea timpilor de călătorie şi a consumului de combustibil.

Totodată, prin proiect se vor moderniza 17 intersecții şi 5 treceri de pietoni (cu buton) prin instalarea de semafoare inteligente, rețele de electroalimentare si reţele de date, camere video de supraveghere şi senzori, se vor realiza rețele de comunicații prin care toate punctele de prezenţă din teren (intersecţii) vor fi conectate cu Centrul de management al traficului, prin reţea de date, realizată pe suport de fibră optică.

În prezent, nu există nici un sistem de management centralizat al traficului rutier la nivelul Municipiului Călăraşi.

Contractul cu finanțare europeană a fost semnat pe 23 decembrie 2019, de către primarul de atunci al municipiului Călărași, Daniel Ștefan Drăgulin, alături de directorul ADR Sud Muntenia, Liviu Mușat.

Written by infomuntenia.ro

Peste 4 000 de persoane din Călărași, vaccinate anti Covid

Accident rutier în localitatea Chirnogi, cu o victimă