Primarul municipiului Călărași invitat de presedintele Bulgariei la o intâlnire oficială

Dragulin primar

Marti 19.11.2013, Primarul municipiului Calarasi – Daniel Stefan Dragulin va participa, la invitatia presedintelui Republicii Bulgaria – Rosen Plevneliev, la o intalnire oficiala la Silistra – Bulgaria.

Intalnirea va avea ca tema de dezbatere “Prioritatile comune bulgaro – romane 2014 – 2020 – Noi posibilitati si orizonturi”. In cadrul intalnirii se vor discuta posibilitatile de dezvoltare si conexiuni ale regiunii: transport si mediu inconjurator, proiecte comune, initiative si posibilitati, precum si oportunitati de investitii in zona Dunarii: dezvoltare si crearea de noi locuri de munca.

In cadrul evenimentului se va semna si o declaratie comuna de cooperare intre municipiul Silistra, Bulgaria si municipiul Calarasi, Romania privind realizarea proiectului “Construirea podului peste fluviul Dunarea in regiunea Silistra-Calarasi”. Pentru acesta declaratie de cooperare se vor avea in vedere: strategia “Europa 2020”, Strategia Uniunii Europene pentru Regiunea Dunareana, Cartea Alba a transporturilor din anul 2011, programul “Foaia de parcurs pentru un spatiu unic European de transport, Declaratia comuna a Guvernului Romaniei si a Guvernului Republicii Bulgaria privind intentia de a construe noi poduri in zonele Silistra – Calarasi si Oriahovo – Bechet, semnata de ministrii transportului din Bulgaria si Romania la Sofia in data de 23.09.2010, Memorandumul de intelegere intre Guvernul Republicii Bulgaria si Guvernul Romaniei semnat la Sofia in deta de 11.10.2012 pentru crearea unui Comitet interministerial bulgaro – roman pentru dezvoltarea durabila a transportului pe caile navigabile interne pe sectorul comun bulgaro – roman al Dunarii.

Din delegatia condusa de Primarul municipiului Calarasi – Daniel Stefan Dragulin vor mai face parte, pe langa functionarii Primariei municipiului Calarasi si Senatorul Liviu Stefan Tomoiaga si Deputatii Maria Dragomir si Vasile Iliuta.

Unii au citit și asta: