in

Primarul municipiului Călăraşi, Nicolae Dragu, a fost exclus din PNL

Primarul municipiului Călăraşi, Nicolae Dragu, a fost exclus, astăzi, din Partidul Naţional Liberal, după ce majoritatea liberalilor din Delegaţia Permanentă a PNL, întrunită la Poiana Braşov, a hotărât ca demnitarii liberali care l-au sprijinit pe Traian Băsescu, în campania electorală, să fie înlăturaţi din partid.

Alături de primarul Nicolae Dragu a mai fost exclus din PNL şi vicepreşedintele Consiliului judeţean Mehedinţi, Ovidiu Mircea Gheorghe, şi el acuzat că ar fi pactizat cu PDL.

Liberalii de la Călăraşi au cerut, în repetate rânduri, ca primarul Nicolae Dragu să-şi dea demisia din PNL, după ce acesta a sprijinit, în mod activ, candidatura la Preşedinţie a lui Traian Băsescu. Primarul Dragu nu şi-a dat demisia, însă, din PNL, pentru că această decizie ar fi dus la pierderea mandatului de primar, conform legii.

Primarul Dragu a refuzat să sprijine în campania electorală pentru Preşedinţie candidatul partidului său motivând că România are nevoie de un preşedinte puternic iar acesta nu poate fi nimeni altul decât Traian Băsescu:  „ Eu, Nicolae Dragu, primarul municipiului Călăraşi, îl susţin şi îl voi vota pe Traian Băsescu pentru a fi încă cinci ani preşedintele României.

Vă întrebaţi, desigur, ce m-a determinat pe mine, un primar de municipiu, liberal, să mă alătur preşedintelui Traian Băsescu. În aceste momente dificile pentru România avem nevoie în fruntea ţării de un om energic, hotărât, care nu face compromisuri cu hoţii şi corupţii, un om capabil să spună lucrurilor pe nume, iar acest om este Traian Băsescu.”

După ce a anunţat că-l va sprijini pe  Traian Băsescu, primarul Dragu s-a referit şi la posibilitatea excluderii sale din PNL: „Dacă nu le place de mine, să mă excludă. Eu îi iubesc. Dacă ei nu mă vor, eu îi vreau. I-am susţinut destul. Avem nevoie de demnitari mari…”