in

Primele incidente electorale în judeţul Călăraşi

incidente electorale CalarasiPână în jurul orei 11, în judeţul Călăraşi erau semnalate deja 13 incidente electorale, anunţă subinspector de poliţie, Ramona Tudor, purtător de cuvânt al IPJ Călăraşi.

Primul incident electoral a apărut în comuna Modelu, unde un alegător a sesizat faptul că o secţie de votare nu s-a deschis la ora 7, atunci când a vrut să voteze. În urma verificărilor s-a constat că omul avea doar ceasul înainte.

Reprezentantul unui partid politic a  semnalat că  membrul unei secţii de votare din municipiul Călăraşi a venit cu o pungă inscripţionată cu însemnele unui partid politic. S-a constat că membrul secţiei de votare avea, într-adevăr o astfel de pungă, în care ţine ao sticlă cu apă şi o rolă de scotch.

O faptă ceva mai gravă s-a raportat pe raza localităţii Crângu – Fundulea, unde persoane aflate într-un autoturism strigau către alţi cetăţeni să voteze cu un anumit candidat la Preşedinţie pentru că vor oferi o sumă de bani.

Alte fapte raportate Poliţiei sunt deplasări dubioase de grupuri de persoane cu autoturisme, comercializarea de băuturi alcoolice la o distanţă mai mică de 500 m faţă de secţiile de vot sau existenţa materialelor de publicitate electorală în apropierea secţiilor de votare.