Prins în timp ce încerca să mituiască un poliţist din jud. Călăraşi

mita-politist-calarasiFlagrantul a fost organizat în baza denunţului poliţistului

Ieri, 22.07.2009, ofiţerii  Direcţiei Generale Anticorupţie – Călăraşi, sub coordonarea prim procurorului Parchetului de pe lângă Tribunalul Călăraşi, cu sprijinul Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă, au prins în flagrant un cetăţean care a încercat să  ofere 1.800 lei unui agent de poliţie din cadrul I.P.J. Călăraşi, Poliţia Municipiului Olteniţa, pentru a distruge dosarul întocmit pe numele său. Pe lângă suma de bani oferită, cetăţeanul i-a mai promis poliţistului că, în ziua următoare, îi va da un costum de haine de firmă,  precum şi mai multe parfumuri scumpe.

În fapt, la data de 15.05.2009, C. V., din mun. Tecuci, jud. Galaţi,  a fost oprit în trafic de poliţist, care a constatat că autoturismul condus de acesta avea numere de înmatriculare false.

Pe numele bărbatului s-a întocmit dosar penal şi i s-a reţinut permisul de conducere. Pentru a scăpa de răspundere penală şi pentru a-şi recupera permisul de conducere, cetăţeanul i-a promis poliţistului o sumă neprecizată de bani.

Omul legii a refuzat să se lase mituit, iar la data de 20.07.2009 a sesizat Direcţia Generală Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Călăraşi.

În urma flagrantului, procurorul competent a dispus începerea urmăririi penale faţă de C .V. pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită şi cercetarea acestuia în stare de libertate.

Unii au citit și asta: