in

Proiect: Parc industrial în portul Siderca

În momentul de faţă portul industrial care face legătura între Dunăre şi fosta platformă a combinatului siderurgic de la Călăraşi se află în concesiunea societăţii aflate în stare de faliment Siderca S.A. Deşi contractul de concesiune este valabil până în 2013, autorităţile încearcă să repună în circuitul economic portul industrial, prin preluarea acestuia de la Siderca, înainte de expirarea termenului prevăzut în documentele de concesiune.

Deputatul (PDL) de Călăraşi Stelian Fuia spune că în spaţiul fostului port industrial s-ar putea dezvolta un parc industrial, folosindu-se oportunitatea oferită de posibilitatea transportului pe Canalul siderurgic apoi pe Dunăre.

Parlamentarul mai precizează că Olteniţa are un proiect pentru un terminal portuar de containere, însă pentru că acesta nu poate fi amplasat acolo ar putea fi amenajat la Călăraşi. Stelian Fuia spune că toate operaţiunile nu se vor putea face „pocnind din degete”, dar acesta ne asigură că există suficientă voinţă politică şi instituţională pentru crearea acestor oportunităţi economice.

Cupa Paintball Călăraşi 2010

Cel mai mare transport din România a plecat din Olteniţa. Taxa de drum a costat 1 miliard de lei