Proiect SMART, propus de elevii Colegiului Barbu Știrbei Călărași. Votează și tu!

De-a lungul anilor, campaniile OMV Petrom și Ţara lui Andrei au promovat spiritul #sepoate, care a servit drept inspirație pentru cei care au vrut să contribuie la o ţară mai bună în fiecare zi.

În acest an, în cadrul competiției naționale de proiecte SMART, elevii Colegiului Național Barbu Știrbei din Călărași participă cu proiectul ”Clasă Dinamică Prin Virtual Reality, Flipclassroom, Multitouch”.

Proiectul se înscrie pe linia intenției Colegiului de a deveni școală SMART pentru a rezolva problemele școlii prin valorizarea expertizei persoanelor -”resursă” identificate.

Proiectul își propune înființarea unei clase dinamice pilot, precum societatea în care trăim, pentru că elevii și profesorii să nu fie surprinși de viitorul imprevizibil, ci să fie pregătiți pentru dezvoltarea personală și profesională și o mai bună inserție socio-profesională.

Dinamica clasei este asigurată prin mediu, strategii și cursuri inteligente cu sprijinul tehnologiei dispozitivelor, aplicațiilor Google și al partenerilor. Dinamica clasei este asigurată și de cursurile de formare în cascadă și undă pentru elevi și profesori, susținute de persoane -”resursă”, inițiate în cadrul diferitelor cursuri internaționale. Ghidul metodologic elaborat va orienta echipa de proiect în implementarea strategiei, Lecția trebuie să fie ”ruptă” din viață.

Clasa dinamică e un instrument accesibil și revoluționar datorită resurselor inepuizabile IT și numărului uriaș de aplicații. Educația și tehnologia sunt interconectate și această sinergie e capabilă să schimbe lumea în care trăim. Clasa dinamică poate forma un mediu deschis de învățare, ce permite explorarea, prin încurajarea originalității și activității elevilor.

Lecțiile pot fi astfel completate cu observarea directă a fenomenelor prin realitatea virtuală, elevii putând progresa potrivit dorințelor lor, pot urmări fenomene noi și pot avea responsabilitatea propriilor descoperiri.

Clasa dinamică pilot, dotată cu echipamentele solicitate, susținută de strategii și cursuri inteligente va fi soluția pentru nevoia identificată.

Ideea este SMART, pentru că: Competențele și cunoștințele în domeniul TIC sunt în centrul atenției și vor juca un rol esențial și în managementul școlii. Mediul educațional este inteligent, eficient, eficace, flexibil, contextual, atractiv. Se folosesc strategii inteligente de învățare: învățare prin proiect, învățare diferențiată, învățare personalizată, învățare generativă.

Proiectul poate fi votat până pe 15 noiembrie 2018, inclusiv, la următoarea adresă: https://taraluiandrei.ro/

Proiectul se numește Clasă Dinamică Prin Virtual Reality, Flipclassroom, Multitouch / Amza Eufrosina / Municipiul Călărași, Colegiul Național ”Barbu Știrbei”

Este al șaselea proiect din pagină.

Ponderea votului public este de 20% din punctajul final, iar a evaluării juriului este de 80%.

În urma punctajului obținut în prima etapă de evaluare, maximum 25 de proiecte sunt selectate pentru a intra în etapa finală – pitching day.

Pe 19 noiembrie vor fi anunțate proiectele finaliste.

În perioada 20 – 23 noiembrie 2018 are loc evaluarea proiectelor finaliste. Ziua exactă va fi comunicată cu cel puțin o săptămână înainte.

Inițiatorii vor susține o prezentare a proiectului în fața juriului (față în față sau online) și vor răspunde întrebărilor acestuia. În urma prezentării, juriul va reevalua proiectele ajunse în această etapă și va fi stabilit clasamentul final.

Proiectele câștigătoare vor fi anunțate pe 24 noiembrie 2018.

Proiectele pot obține finanțare de până la 45.000 de euro și consultanță pentru implementare.

Țara lui Andrei este platforma de responsabilitate socială a OMV Petrom și comunitatea celor care vor o țară mai bună în fiecare zi.

Este locul unde oamenii găsesc energia necesară să schimbe lucrurile în bine, apoi îi inspiră și pe ceilalți să le urmeze exemplul și să-și transforme ideile în realitate.

Este țara oamenilor care își doresc să fie azi un pic mai buni decât au fost ieri.

Au început promovarea consumului raţional de resurse și a respectului pentru generaţiile viitoare, apoi au continuat să inspire românii să devină agenți ai schimbării în comunităţile lor și i-au încurajat să lupte pentru propriile visuri indiferent de obstacole.

Unii au citit și asta: