Proiectil exploziv, descoperit pe izlazul din Perișoru

Un bărbat din comuna Perişoru a descoperit un proiectil exploziv de calibru 152 milimetri (muniţie rămasă neexplodată) la marginea localităţii, pe izlaz.

Un echipaj de specialişti pirotehnişti din cadrul I.S.U. „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi a intervenit prompt şi a înlăturat pericolul.

În data de 02.04.2020, ora 16.30, un echipaj de specialişti pirotehnişti din cadrul Detaşamentului de pompieri Călăraşi s-a deplasat pe raza comunei Perişoru, pentru ridicarea, asanarea teritoriului de muniţia rămasă neexplodată şi transportul unui proiectil exploziv de calibru 152 de milimetri.

Respectivul element de muniţie rămasă neexplodată a fost descoperit de către un bărbat în timp ce se afla pe izlazul localităţii.

Conştientizând pericolul reprezentat de muniţia rămasă neexplodată descoperită, acesta a anunţat de urgenţă organele abilitate, utilizând numărul de urgenţă 112, pentru a solicita intervenţia echipajului pirotehnic.

Specialiştii pirotehnişti din cadrul I.S.U. Călărași au intervenit cu promptitudine cu o autospecială pirotehnică şi au ridicat elementul de muniţie rămasă neexplodată, pe care l-au depozitat în vederea distrugerii ulterioare.

Unii au citit și asta: