Proiectul „Dezvoltarea Infrastructurii Mediului de Afaceri în Zona Transfrontalieră Călăraşi – Silistra” s-a încheiat

centru-afaceri-calarasiÎn cursul zilei de ieri, 28 iulie 2009, începând cu ora 11,00 la sediul Centrului de Afaceri – BUSINESS CENTER CALARASI – zona Chiciu, a avut loc sesiunea de încheiere oficială a proiectului cu titlul „Dezvoltarea Infrastructurii Mediului de Afaceri în Zona Transfrontalieră Călăraşi – Silistra”,  proiect finanţat prin Programul Phare Cooperare Transfrontalieră România-Bulgaria 2005, linia bugetară RO 2005/ 017-535.01.01, şi implementat de Consiliul Judeţean Călăraşi, în parteneriat cu Asociaţia de Cooperare Transfrontalieră şi Dezvoltare DUNĂREA DOBROGEANA –  Silistra, Bulgaria.

Evenimentul a reunit din nou, la sediul Centrului de Afaceri, reprezentanţii părţilor implicate, de această dată managerul proiectului, Sorin Vasilescu, punctând fiecare etapa a implementării.

Totodată, au fost oferite audienţei amănunte despre ultimele achiziţii efectuate – un copiator digital performant şi un autoturism. Suma cheltuită reprezintă economie ce a fost realizată datorită diferenţei de curs valutar şi costurilor mai mici cu achiziţia lucrărilor de construcţie.

Centrul pune la dispoziţia celor interesaţi o bază de date comună româno-bulgară cu cele mai importante societăţi comerciale din zonă (din România şi Bulgaria), evidenţa acestora fiind structurată pe domenii de activitate şi locaţie. Deşi, iniţial, s-a dorit înscrierea în această bază de date a minim 30 de agenţi economici, numărul celor ce se regăsesc în prezent în această listă este de 115.

Centrul de informare  şi cooperare în afaceri este creat  în vederea dezvoltării de acţiuni comune de dezvoltare economică, destinate impulsionării şi reactivării vieţii  economico-sociale a zonei administrativ-teritoriale din aria proiectului, pe baza unor parteneriate reale, iniţiate şi catalizate de autorităţile publice locale române şi bulgare.

Unii au citit și asta: