Proiectul Fundației ADEPT, selectat pentru finanțare. Votează și tu!

Fundația ADEPT Transilvania, ONG fondat în 2004, se dedică conservării biodiversității și dezvoltării rurale și este situată în Saschiz, România.

Scopul acesteia este oferirea peisajelor cu Înaltă Valoare Naturală din Transilvania și comunităților de mici fermieri din zonă un viitor economic și relevanță pentru secolul XXI, fără a sacrifica sustenabilitatea și productivitatea acestora. Aceste peisaje reprezintă un model important pentru agricultura sustenabilă și productivă la nivel European.

Proiectul fundației, “Restaurarea pajiștilor și trasee tematice în Angofa”, a fost selectat pe lista scurtă a proiectelor luate în considerare spre finanțare de Asociația Europeană de Conservare a Mediului (EOCA), iar câștigătorul va fi desemnat în urma votului public.

În cadrul proiectului vor fi restaurate câteva hectare de fâneață, vor fi curățate terenurile de specii de plante invazive și de deșeurile plastice.

De asemenea, comunitățile locale vor fi implicate prin acțiunile de ecologizare, plantare de pomi.
Vor fi marcate 5 km de trasee tematice în această zonă, ce se bucură de o biodiversitate extraordinară.

Prin intermediul acestui proiect se dorește creșterea numărului de vizitatori prin transformarea fostei școli într-un centru turistic funcțional, echipat cu panouri informative și hărți.

Va fi deschisă și o cafenea pentru vizitatori, plus 1.5 km de trasee de bicicletă, care să continue cei 100 de km deja existenți în zonă, asigurând legătura cu Sighișoara și celealte 8 sate săsești incluse în rețeaua de mountain bike, care reunește peste 70 de furnizori de servicii de turism verde.

Fundația ADEPT Transilvania este singura reprezentantă a României în această competiție internațională, concurând la categoria ”Peisaje și Faună sălbatică”, alături de organizații din Namibia, Tanzania, Borneo și Capul Verde.

Fundația ADEPT poate fi votată până pe 21 octombrie, ora 12:00, accesând link-ul următor: https://www.outdoorconservation.eu/project-voting-category.cfm?catid=1

Unii au citit și asta: