Călăraşi: Doar 26% promovabilitate la examenul pentru permis auto

examen scoala
foto: adevarul.ro

Anul trecut, în judeţul Călăraşi, 9879 de persoane au susţinut examentul pentru obţinerea permisului de conducere, anunţă Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor al Judeţului Călăraşi. După susţinerea probelor teoretice şi practice doar 2598 de persoane au trecut examenul, ceea ce înseamnă un procent de promovabilitate de 26 %.

Acest procent de promovabilitate redus se explică prin lipsa de aprofundare a legislaţiei rutiere de către candidaţii la examenul auto, dar şi din cauza lipsei de interes a profesorilor de legislaţie rutieră şi a instructorilor auto care efectuează pregătirea teoretică şi practică a acestora.
Nu poate fi neglijat nici aspectul referitor la exigenţa cadrelor serviciului atestate ca examinatori care, cu ocazia examinării candidaţilor la proba practică au constatat că pregătirea este de cele mai multe ori superficială, în multe cazuri existând candidaţi care susţineau că în cadrul pregătirii practice nu au efectuat nici una din manevrele obligatorii de îndemânare pe traseu.

Unii au citit și asta: