Protest la Călăraşi: Şoferii au alimentat 1 litru de benzină pe care l-au plătit cu mărunţiş

Modelul protestelor la pompele de benzină din ţară a fost copiat şi la Călăraşi. Vineri seară, în jurul orei 17, 15, zeci de şoferi s-au strâns la benzinăria aparţinând de Petrom (zona Combinatul Siderurgic) pentru a participa la un protest mut împotriva preţurilor mari la carburanţi.

Şoferii au alimentat cantităţi foarte mici de carburnat, unii dintre ei nelăsând să picure în rezervor nici măcar un litru de benzină. Ei au plătit “consumaţia” cu monede de valoare mică şi au întârziat la pompe cât se poate de mult, ştergându-şi geamurile ori farurile.

Casierele s-au arătat amabile şi nu au comentat împotriva metodei de protest a şoferilor, au încasat mărunţişul spunând că e dreptul clienţilor să alimenteze cât vor şi să plătească în ce mod doresc, cu orice monedă, câtă vreme aceasta se află în circulaţie.

Majoritatea tineri, şoferii au spus că prin gestul lor au vrut să tragă un semnal de alarmă că aşa nu se mai poate. “Dacă ei ne stresează cu preţurile astea nesimţite, ne-am gândit şi noi să-i stresăm un pic. Vom repeta schema şi în alte zile” – a spus unul dintre participanţii la ineditul protest.

Un echipaj al firmei de pază care deserveşte staţia peco a sosit la faţa locului, dar nu a intervenit în vreun fel să-i oprească pe şoferi protestatari.

Unii au citit și asta: