Protest la Călăraşi: Şoferii au alimentat 1 litru de benzină pe care l-au plătit cu mărunţiş

Modelul protestelor la pompele de benzină din ţară a fost copiat şi la Călăraşi. Vineri seară, în jurul orei 17, 15, zeci de şoferi s-au strâns la benzinăria aparţinând de Petrom (zona Combinatul Siderurgic) pentru a participa la un protest mut împotriva preţurilor mari la carburanţi.

Şoferii au alimentat cantităţi foarte mici de carburnat, unii dintre ei nelăsând să picure în rezervor nici măcar un litru de benzină. Ei au plătit “consumaţia” cu monede de valoare mică şi au întârziat la pompe cât se poate de mult, ştergându-şi geamurile ori farurile.

Casierele s-au arătat amabile şi nu au comentat împotriva metodei de protest a şoferilor, au încasat mărunţişul spunând că e dreptul clienţilor să alimenteze cât vor şi să plătească în ce mod doresc, cu orice monedă, câtă vreme aceasta se află în circulaţie.

Majoritatea tineri, şoferii au spus că prin gestul lor au vrut să tragă un semnal de alarmă că aşa nu se mai poate. “Dacă ei ne stresează cu preţurile astea nesimţite, ne-am gândit şi noi să-i stresăm un pic. Vom repeta schema şi în alte zile” – a spus unul dintre participanţii la ineditul protest.

Un echipaj al firmei de pază care deserveşte staţia peco a sosit la faţa locului, dar nu a intervenit în vreun fel să-i oprească pe şoferi protestatari.

Unii au citit și asta:

11 Comentarii

 1. mi se pare o tampenie forma asta de protest , pur si simplu nu mai cumperi de la ei .hai ca nu imi convine pretul cartofului la piata , ma duc si cumpar 1 cartof si il platesc cu maruntis …….

 2. ca sa cumpar motorina din ungaria sau bulgaria , e o prostie , cit ma costa sa traversez , exact diferenta de pret .

 3. N-ati inteles nimic din toata povestea… pacat… Daca nu-ti convine pretul cartofilor la o taraba, mergi la urmatoarea, vanzatorii de cartofi nu sunt parte a niciunui trust, cartel, monopol sau cu mai vreti sa-i ziceti gastii asteia de “baieti destepti” care controleaza comertul cu carburanti…

 4. Interesant.

  Marirerea TVA cu 5% a adus o scumpire a tuturor produselor cu cel putin un procent similar. Inclusiv carburantul s-a scumpit atunci – reactia sociala fost 0

  Reducerea salariilor cu 25% in sectorul bugetar a dus in pragul saraciei cateva sute de mii de familii – reactie sociala 0

  Sistemul de coplata in sistemul sanitar va pune cateva milioane de oameni in imposibilitatea de a mai avea acces la serviciile medicale – reactie sociala 0

  Cand insa e vorba de masini romanii sunt foarte activi. Se pare ca autoturismul este mai important decat orice. Jenant..cred eu

 5. daca sunt baieti destepti , inseamna ca au creier , daca pot fura , inseamna ca li se permite . atata vreme cat in fruntea ministerelor stau oameni politici care au o meserie la baza , dar n-am mai profesat de 100 de ani , adica sunt zero ca profesionisti , iar oamenii capabili nu sunt promovati pe motiv ca nu sunt din partid , n-o sa progresam . contractele paguboase pt statul roman sunt facute intentionat , dar niciodata nu raspunde nimeni din partea statului roman , indiferent cat e gaura de mare . nu poti numi monopol cand ai cel putin 3 jucatori mari pe piata , poate cartel da , daca se inteleg . dar ei sunt baieti destepti ….

 6. protestul e degeaba , dar e o forma non violenta de ati arata nemultumirea . pretul va scadea putin o perioada scurta , pana se linistesc apele , dupa care iar urca…….

 7. cartoful costa in septembrie 0.7 lei/ kg , acum 2-2.5 lei/ kg , hai sa boicotam cartofii , sa nu mai cumparam o zi …. poate dau astia pretul in jos…..

 8. ce s-a mai ieftinit benzina ! ati vazut oameni buni dupa 3 zile de protest ce ieftina este acum benzina !!! vai , ce ieftina este , acum imi iau 200 de rezervoare pline !!! loooolll

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*