Protest spontan al angajaţilor de la Finanţe şi ITM Călăraşi

În data de 12 octombrie, angajaţii Direcţiei Generale de Finanţe Călăraşi şi ai Inspectoratului Teritorial de Muncă au încetat lucrul  şi au ieşit în faţa sediilor, într-un protest spontan împtriva condiţiilor salariale.

Oamenii au arătat fluturaşii de salariu care demonstrau venituri lunare de 474 şi 554 de lei. Salariaţii de la DGFP Călăraşi sunt nemulţumiţi de micşorarea salariilor şi anularea stimulentelor, ceea ce-i face să ajungă la disperare, în situaţia în care majoritatea au copii şi credite bancare.

Directorul DGFP Calarasi, Dragomir Popa spune că înţelege nemulţumirile angajaţilor săi şi faptul că aceştia au ajuns la disperare, însă este îngrijorat de consecinţele întreruperii programului de lucru. Acesta speră că se vor găsi soluţii pentru nemulţumirile angajaţilor de la Finanţe astfel încât aceştia să se întoarcă urgent la locurile de muncă.

“Este un butoi de pulbere. Noi (liderii de sindicat – n.r.) nu am reuşit să organizăm protestele şi acum oamenii izbucnesc spontan. Nu mai putem controla angajaţii. Guvernanţii nu înţeleg că Fiscul nu lua banii de la buget pentru stimulentele angajaţilor. Eu am anunţat ministrul şi pe toată lumea că este posibil ca în toată ţara să se întâmple lucrul acesta şi, în situaţia aceasta, Finanţele României pot fi în pericol, pentru că oamenii nu pot să muncească pe 600 lei, în condiţiile în care statul s-a angajat ca din veniturile pe care le atragem la bugetul statului să ofere o parte din ele ca recompensă”, a spus la Realitatea TV, liderul Sed Lex, Vasile Marica.

Proteste spontane ale angajaţilor din Finanţe au avut loc şi în Bucureşti, Constanţa, Cluj, Deva, Timişoara, Teleorman, Braşov, Ploieşti, Alba Iulia, Iaşi, Galaţi şi Buzău.Vasile Marica susţine că circa 25.000 de oameni pot intra în proteste spontane.

Unii au citit și asta: