Protocol între PSD Calarasi şi România Mare. Conducerea PRM Călăraşi nu a semnat protocolul

Sâmbătă, 13 noiembrie, Partidul România Mare şi Partidul Social Democrat au încheiat, la Călăraşi, un protocol de colaborare la nivelul judeţului. În obiective, protocolul are trecut:

– construirea de locuinţe sociale în mediul urban
– îmbunătăţirea infrastructurii rutiere prin reabilitarea şi modernizarea de drumuri judeţene, interurbane şi şosele de centură
– acordarea de subvenţii de încălzire numai persoanelor care au nevoie urgentă de protecţie socială

– implementarea programelor de reabilitare termică a blocurilor de apartamente
– ecologizarea lacurilor şi râurilor, lucrări de îndiguire a cursurilor de apă care prezintă pericol de inundaţii
– reabilitarea unităţilor de învăţământ până la începerea anului şcolar 2011 – 2012

– consolidarea şi modernizarea spitalelor precum şi creşterea calităţii actului medical în judeţul Călăraşi
– atragerea fondurilor europene nerambursabile prin elaborarea şi implementarea de proiecte finanţate din fondurile structurale ale Uniunii Europene, promovarea turismului
– atragerea fondurilor europene pentru înfiinţarea de cămine pentru copii şi bătrâni în oraşele judeţului Călăraşi

Protocolul mai prevede că organizaţiile judeţene Călăraşi ale PRM şi PSD se vor sprijini reciproc la alegerile locale, parlamentare, pentru Parlamentul European şi pentru Preşedinţia României.

Protocolul de colaborare între PSD Călăraşi şi PRM Călăraşi este valabil din data semnării (13 noiembrie 2010) până pe 31 decembrie 2014, cu posibilitatea de prelungire, prin acordul părţilor.

Membrii conducerii PRM Călăraşi se pare că nu sunt de acord cu încheierea unui protocol cu PSD, drept pentru care nici un PRM-ist din conducerea organizaţiei de la Călăraşi nu a fost prezent la evenimentul ocazionat de semnarea protocolului.

De altfel, sala Consiliului judeţean Călăraşi, unde s-a semnat protocolul, a fost plină cu PSD-işti, PRM-ul fiind reprezentat de doar de câţiva tineri (până în zece) care au venit cu maşinile, de la Bucureşti.

La tribună au stat conducerile celor două partide: PSD: deputat Oana Niculescu Mizil – preşedinta org. jud. PSD Călăraşi, Ion Ştefan – preşedinte org. mun. Călăraşi a PSD, Sergiu Manole – preşedinte Org de Tineret a PSD Călăraşi

PRM: parlamentar european Corneliu Vadim Tudor – preşedintele PRM, vicepreşedinte PRM – Marius Marinescu, preşedinte Organizaţia de Tineret Codrin Ştefănescu, Ruxandra Lungu – preşedinta organizaţiei de femei PRM.

Pentru că PRM-iştii de la Călăraşi au refuzat să semneze protocolul de colaborare cu PSD, acesta a fost semnat de vicepreşedintele la nivel naţional al PRM, Marius Marinescu. Din partea PSD a semnat, preşedinta Organizaţiei judeţene Călăraşi a PSD – deputat Oana Niculescu Mizil.

infomuntenia.ro l-a întrebat pe preşedintele PRM – Corneliu Vadim Tudor, cum îşi explică lipsa conducerii PRM Călăraşi de la semnarea protocolului. Acesta a răspuns:

Erau oameni din organizaţie… Cum nu erau? Nu era preşedintele Ionel Dumitru, că am înţeles că e în Irlanda. O să văd… Acum… nu poţi să-i ţii cu forţa pe oameni.”

Întrebat dacă cine nu este de acord cu protocolul încheiat cu PSD va mai rămâne în partid, Corneliu Vadim Tudor a răspuns: „Care sunt ăia? Zboară. Ştii cum? Pleacă. Cine nu e de acord cu decizia conducerii centrale n-are ce căuta lângă noi.

Ţara trebuie condusă şi salvată şi aceasta e singura variantă la această oră. Avem timp acum să negociem şi să convingem pe fiecare în parte? Cine n-ar fi de acord?! Cu cne vor să facă? Poate cu ungurii… Cu UDMR?

Sunt opinii şi opinii, le respectăm, dar decizia politică e una singură, şi asta e decizia… Noi suntem partid de stânga. Cu cine să mă duc?” – a declarat Corneliu Vadim Tudor.

Pentru că am insistat să obţinem punctul de vedere al preşedintelui Corneliu Vadim Tudor faţă de lipsa întregii conduceri a PRM Călăraşi de la semnarea protocolului de colaborare cu PSD, Corneliu Vadim Tudor a izbucnit, iritat:

„Vezi dom’le de treabă. Partidul este unde e preşedintele lui. Da? Dacă eu am decis aşa nu mişcă pasărea în zbor. Vremea bârfelor şi a tocmelilor a trecut. Mai e puţin… Ne luăm adio de la ţara noastră… Nu ştiu ce au făcut ăştia cu filiala lor, dar aşa puţin mă interesează.”

L-am întrebat pe Corneliu Vadim Tudor dacă vom asista la excluderi din cadrul organizaţiei judeţene Călăraşi a PRM. Ni s-a răspuns: „O să văd… Dacă există vreo reticenţă sau vreo ostilitate voi da sancţiuni. Am dat eu afară oameni ca Lucian Bolcaş şi ca atâţia alţii… vicepreşedinţi ai Parlamentului.

Acesta e un partid de lider. Aşa arată un partid de lider. Eu zic că l-am condus destul de bine până acum din moment ce l-am băgat de patru ori consecutiv în Parlamentul României şi o dată în Parlamentul European.”

Deşi PSD a anunţat prezenţa la Călăraşi a vicepreşedinţilor la nivel naţional, Ecaterina Andronescu şi Marian Vanghelie, nici unul dintre aceştia nu a fost prezent la eveniment.

Unii au citit și asta: