in

Proxenetism: Percheziții în Călărași. 7 mandate de aducere

În dimineața zilei de 26 octombrie 2023, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Călărași, sub coordonarea Parchetului de pe Lângă Judecătoria Călărași, au efectuat 9 percheziții, în județul Călărași și în municipiul București, la persoane bănuite de proxenetism și folosirea prostituției infantile.

Din cercetări a reieșit că, începând cu anul 2017 și până în prezent, cei în cauză, prin constrângere fizică și psihică, ar fi racolat tinere (majore și minore), pe care le-ar fi determinat să practice prostituția.

Sunt puse în executare 7 mandate de aducere, persoanele urmând a fi conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași, pentru audieri.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliția Română.

Acțiunea beneficiază de sprijinul polițiștilor din cadrul Poliției Municipiului Călărași, Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, Serviciului Criminalistic, precum și al luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Călărași.

Pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.