PSD Călăraşi dă semne clare de rupere a USL. Şova l-a atacat pe primarul Călăraşiului

Ion Stefan si Dan Sova
Ion Stefan si Dan Sova

Măcinaţi de frustrări şi plini de dorinţa de a face pe plac supuşilor de partid dar să pună mâna şi pe putere, liderii PSD Călăraşi au dat semnale clare că USL nu mai este decât o alianţă pe hârtie. Cu ocazia Conferinţei Municipale a PSD Călăraşi, liderii scoial-democraţi s-au lansat în atacuri dure la adresa colegilor liberali.

După ce au ascultat amabilităţile preşedintelui organizaţiei municipale a PNL, Daniel Drăgulin şi după ce acesta a părăsit sala, PSD-iştii s-au lansat în atacuri la adresa „colegilor” din USL.

Tonul l-a dat prim-vicepreşedintele organizaţiei judeţene a PSD Călăraşi, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Călăraşi, Ion Ştefan. Dacă declaraţia că la alegerile viitoare doreşte ca PSD să meargă cu candidaţi proprii la Consiliului Judeţean şi Primăria Călăraşi este firească, cel puţin ciudat a sunat când social-democratul a vorbit despre modul în care Daniel Drăgulin a fost desemnat candidat al USL pentru funcţia de primar la alegerile din 2012: „Eu nu sunt foarte sigur că Daniel Drăgulin a ieşit pe locul I în sondajul care s-a făcut atunci. Ce a fost, a trecut, să închidem uşa trecutului şi să privim către viitor…”

Şi mai categoric în atacarea „colegilor” liberali a fost ministrul PSD, Dan Şova, preşedinte interimar al organizaţiei judeţene Călăraşi a PSD. Acesta s-a încălzit cu o declaraţie vis-a-vis tot de modul în care s-a desemnat candidatul USL pentru Primăria Călăraşi: „Candidatul PSD n-a pierdut la vot, a pierdut la sondaj. Eu nu sunt sociolog, dar am dubii cu privire la acel sondaj.”

Făcând referire la o declaraţie a primarului Drăgulin care a urat succes PSD doar cât acesta să nu-l depăşească pe al său, ministrul Dan Şova a declarat: „Îl stimăm pe domnul Drăgulin, suntem într-o alianţă, dar în 2016 vom avea candidatul nostru şi nu cred că va fi în spatele dumnealui.”

Invitat de primarul Daniel Drăgulin să participe la viitoarea inaugurare a noului sediu al Primăriei Călăraşi, Dan Şova a prins curaj după plecarea liberalului din sală pentru a ataca frontal: „Noi, PSD, suntem un partid care-i reprezintă pe cei mulţi. Noi îi reprezentăm pe cei a căror principală grijă este grija zilei de mâine… Din această cauză, mie, ca preşedinte al PSD Călăraşi, mi-ar plăcea să tai panglici când inaugurăm şcoli şi spitale nu sedii de primărie.”

Unii au citit și asta: