PSD-știi Pațurcă și Iacomi i-au dat de citit și de gândit lui Drăgulin

Weekend-ul acesta, președintele PNL Călărași, Daniel Drăgulin, a primit două scrisori deschise din partea a doi lideri ai PSD Călărași. Prima scrisoare a venit de la senatoarea PSD, Roxana Pațurcă, iar la distanță de o oră, președintele PSD Călărași, Iulian Iacomi, i-a trimis și el o scrisoare lui Drăgulin. Tot deschisă, prin intermediul Facebook. Cei doi PSD-iști îl acuză pe primarul Daniel Drăgulin că se implică în organizarea unor atacuri la adresa PSD în loc să se ocupe de problemele municipiului Călărași.

Redăm aici scrisorile semnate de cei doi lideri politici.

Stimate domnule primar Daniel Drăgulin,

Vă atrag atenția că nu veți reuși niciodată să manipulați electoratul prin propagarea în spațiul public a unor informații false despre activitatea parlamentarilor PSD de Călărași, mai ales când cei doi parlamentari PNL se remarcă unul prin absența din județ și celălalt prin faptul că în perioada când a ocupat funcția de președinte al CJ Călărași a transformat străzile județului în decoruri ideale pentru scenele din filmele post-belice.

Din acest punct de vedere, semnalarea la organele abilitate a dispariției din județul nostru a domnului deputat Cătălin Predoiu, care nu a mai fost văzut de la alegerile din 2016 în spațiul public din Călărași, ar fi un lucru indicat de făcut în perspectiva alegerilor generale de anul viitor.

În același timp, stimate domnule primar, vă asigur că nu veți reuși acum, în câteva luni, să înlocuiți anii în care ați stat efectiv degeaba pe scaunul de primar, nici măcar prin lansarea unor atacuri murdare împotriva PSD, așa cum ați demonstrat deja că știți să coordonați.

Înțeleg de ce o faceți – din lipsă de activitate și din prea mult timp liber pe banii publici. Probabil vă gândiți la un viitor mandat ”în slujba” cetățenilor municipiului Călărași. Dacă veți candida doar pentru oportunitatea de a mai înlocui niscaiva borduri prin oraș, vă recomand cu toată determinarea să vă abțineți și să lăsați locul altora care sunt în stare să facă ceva pentru cetățenii municipiului.
În aceeași ordine de idei, eșecul dumneavoastră în atragerea fondurilor europene pentru lucrări și proiecte în beneficiul călărășenilor nu poate fi șters dacă vă pozați acum lângă machete și proiecte frumos desenate pe hârtie, dar pentru care niciodată nu veți fi în stare să atrageți fondurile necesare.

Stimate domnule Drăgulin,

Eu am aderat la doctrina social-democrată din tinerețe și activez în acest județ de 17 ani. Dumneavoastră v-ați mai plimbat și pe la alte formațiuni politice, probabil dintr-o sete nestăvilită de cunoaștere a mediului politic românesc.
În acest context, având experiență în a aborda diferite doctrine politice, vă întreb: nu ați sesizat că PSD este mereu partidul care mărește pensiile, salariile și alocațiile pentru copii?
Nu ați sesizat că formațiunile de dreapta (iar acum, dacă nu ați conștientizat încă, faceți parte dintr-o formațiune de dreapta, PNL, până vă decideți să treceți la o altă formațiune) taie pensiile și salariile și cresc povara fiscală pentru români?

De ce partidul din care vremelnic faceți parte, și din care nu mă îndoiesc că veți pleca în momentul în care veți sesiza o altă oportunitate politică, se opune mereu politicilor sociale promovate de PSD în beneficiul românilor?

De ce parlamentarii PNL din Călărași, filială pe care aveți impresia că o conduceți, au votat împotriva bugetului de stat pe anul 2019, buget prin care am prevăzut din nou creșteri salariale și ale punctului de pensie, ba chiar și mărirea alocațiilor pentru copii?
De ce vă opuneți pe față creșterii investițiilor publice dacă știm cu toții că abia așteptați bugetul pe anul 2019 pentru a putea ”investi” și anul acesta în celebrele borduri care i-au exasperat pe călărășeni?

Stimate domnule Daniel Drăgulin,

Închei această scrisoare deschisă și încerc să vă trezesc la realitate: călărășenii s-au lămurit cu cine au de-a face. Se vor lipsi de dumneavoastră ca edil, în cazul în care vă veți gândi să mai candidați la un nou mandat.
E drept, a durat ceva timp, dar mai bine mai târziu decât niciodată.
Dacă îmi permiteți, un sfat în încheiere: nu credeți că, decât să vă ocupați cu răspândirea unor informații false prin care vă închipuiți că veți mai putea minți electoratul, mai bine faceți ceva concret pentru călărășeni în acest ultim an pe care îl veți petrece la primărie? Cum ar fi, de exemplu, conceperea unui proiect pentru atragerea fondurilor europene prin care să realizați ceva în beneficiul celor care v-au votat.
Ce spuneți?

Sper ca scrisoarea mea deschisă să vă găsească la fel de sănătos, sătul și odihnit ca întotdeauna!

Cu drag,
Senator Roxana-Natalia Pațurcă


Scrisoare deschisă către Dan Dragulin

Stimate coleg,

Amândoi conducem filialele județene ale unor partide, eu în calitate de președinte interimar al PSD Călărași, iar dumneavoastră în calitate de președinte al PNL Călărași.
Mai mult decât atât, amândoi îndeplinim funcția de edil în localități diferite. Când spun diferite, mă refer atât la mărimea lor, dar mai ales la cum arată ele – dacă îmi permiteți o comparație, plecând din localitatea în care sunt primar și ajungând în municipiul pe care îl administrați, am avut senzația că sunt pe alt ”fus oral”, așa cum vă exprimați dumneavoastră.
Vă întreb sincer, ca de la primar la primar: chiar nu vă pare rău că nu ați reușit, după aproape două mandate, să lăsați și altceva în urma dumneavoastră? Chiar nu ați observat că localitățile rurale din Călărași arată mai îngrijite decât localitatea care este capitala județului? Chiar nu ați înțeles că nu acesta trebuie să fie comportamentul unui edil, ales de către cetățeni pentru a fi în slujba lor în perioada mandatului?

Stimate coleg,

Dacă în legătură cu ineficiența actului dumneavoastră administrativ în funcția de primar se vor pronunța cu siguranță cetățenii din municipiul Călărași la viitoarele alegeri, dacă veți mai îndrăzni să candidați, îmi permit să vă atrag atenția asupra modalității în care conduceți filiala județeană a PNL.
După o perioadă în care acest partid nu a existat practic la nivel de acțiuni politice sau sociale în spațiul public din Călărași, am sesizat că v-ați trezit brusc la viață. Acest lucru nu este unul neapărat rău, întrucât într-o democrație autentică rolul partidelor de Opoziție este unul important, acestea având rolul de a aduce critici constructive actului de guvernare exercitat de partidele din arcul Puterii.
Din acest punct de vedere, vă spun sincer că mi-ați lipsit. Timp de 3 ani, filiala condusă de dumneavoastră fiind admirabilă, sublimă chiar, dar lipsind cu desăvârșire.
Pe de altă parte, nu mă așteptam ca într-o singură săptămână să avem parte din partea filialei județene a PNL, pe care cu mult drag o conduceți, de toată doza de minciuni, informații false și manipulări pe care liderii dumneavoastră de la centru v-au trasat-o pentru a o administra cetățenilor județului timp de 4 ani.
Posibil că vă doriți să aruncați acum cu toată mizeria și gunoiul pe care nu le-ați aruncat în spațiul public timp de 3 ani de zile. Vă atenționez să nu confundați însă județul cu municipiul al cărui edil pretindeți că sunteți. Cetățenii din județul Călărași nu vor tolera mizeria pe care v-ați propus să o aruncați în spațiul public.

Stimate coleg,

Am toată încrederea că, în lipsa unor rezultate economice excelente din partea guvernării PSD, comportamentul dumneavoastră ar fi fost unul civilizat. Din păcate pentru dumneavoastră și din fericire pentru cetățeni, guvernul PSD a crescut pensiile, salariile, ba chiar și alocațiile pentru copii, fapt care cu siguranță că v-a determinat să demarați în grabă campania de intoxicare a opiniei publice călărășene cu informații false.
Mai mult, creșterea economică substanțială obținută pe tot parcursul anului 2018 de către Guvern a permis alocarea unor sume mult mai mari pentru investiții publice, ba chiar și creșterea sumelor destinate administrațiilor publice locale. Încercați să faceți ceva de acești bani pentru cetățenii care v-au ales și lăsați pe plan secund joaca de-a manipularea electoratului.
Străduiți-vă, vă rog, să păstrați o anumită moralitate, sau măcar o umbră de bun simț, în dialogul politic. Este păcat că încă nu ați înțeles faptul că cetățenii s-au săturat de mitocănii, mârlănii și manipulări.

Cu deosebit respect și cu speranța pentru un dialog politic civilizat,

Președinte interimar PSD Călărași,
Iulian Iacomi

Unii au citit și asta: