Război între instituţii: Consiliul Judeţean Călăraşi vrea să lase Prefectura fără bani pentru continuarea lucărilor de reabilitare a clădirii

prefect Emil Muşat | © foto: infomuntenia.ro

După ce Prefectura Călăraşi a atacat două hotărâri adoptate de Consiliul Judeţean Călăraşi, războiul dintre cele două instituţii este departe să se fi terminat.
Prefectul Emil Muşat a organizat, de urgenţă, o conferinţă de presă în care s-a plâns că executivul Consiliului Judeţean se răzbună acum pentru procesele pierdute, propunând renunţarea alocării sumei de 3 miliarde lei vechi pentru continuarea lucrărilor de renovare la Palatul Prefecturii.

Prefectul Emil Muşat: „Nu ne-am fi aşteptat ca dorinţa Prefectului judeţului Călăraşi de a păstra chiar şi activitatea Consiliului Judeţean în limite legale să se lovească de o atitudine nejustificat răzbunătoare din partea conducerii Consiliului Judeţean din Călăraşi. Mai precis, pentru şedinţa Consiliului Judeţean din data de 31 august 2011, este pregătit proiectului de hotărâre privind rectificarea bugetului judeţului potrivit căruia la obiectivul „Consolidare şi restaurare Palat Administrativ al judeţului Călăraşi” se renunţă la suma de 304.000 lei din cei 500.000 lei care au fost alocaţi cu două luni în urmă. ”

Consiliul Judeţean motivează anularea repartizării sumei pentru restaurarea clădirii Prefecturii prin necesitatea alocării unor sume către Spitalul Judeţean Călăraşi. Prefectul crede, însă, că este vorba doar despre un act de răzbunare câtă vreme cu două luni în urmă conducerea Spitalului ar fi refuzat o sumă importantă de bani spunând că nu are nevoie de ei:

„Acest gest îl considerăm doar unul de răzbunare din partea preşedintelui şi vicepreşedinţilor Consiliului Judeţean pentru că am intervenit în stoparea unor acţiuni şi hotărâri ale Consiliului Judeţean Călăraşi pe care le-am considerat nelegale.

Este evident că decizia de a lipsi activitatea de consolidare şi restaurare a Palatului Administrativ de cei 304.000 lei este doar una de răzbunare, fără temei, văzând că aceşti bani urmează a fi alocaţi Spitalului Judeţean de Urgenţă din Călăraşi, în condiţiile în care cu nici două luni în urmă când li s-a oferit suma de 1.600.000 lei atât preşedintele Consiliului Judeţean cât şi conducerea Spitalului au refuzat spunând că Spitalul de Urgenţă Călăraşi nu are nevoie de bani din partea judeţului.

Ori, pentru clădirea Palatului Administrativ această sumă este extrem de importantă pentru că poate ajuta ca lucrările efectuate până acum să nu se degradeze în iarna care urmează.”

Prefectura a atacat, în Justiţie, două hotărâri adoptate de Consiliul Judeţean Călăraşi: bugetul judeţului pe 2011 şi organizarea unui referendum în care populaţia să se exprime asupra posibilităţii desfiinţării judeţului Călăraşi. Pentru ambele speţe, judecătorii au dat câştig de cauză Prefecturii Călăraşi.

Unii au citit și asta: