Răzvan Meseșeanu: “Oamenii știu ce au realizat sau nu exponenții puterii de azi”

După mai multe speculații lansate în spațiul public, că Pro România ar susține candidatura Vioricăi Dăncilă pentru Președinția României, am fost curioși să aflăm care este opinia unuia dintre coordonatorii filialei județene Călărași. Răzvan Meseșeanu crede că Pro România nu trebuie să susțină candidatul altei formațiuni politice, electoratul așteptând de la partidul lui Victor Ponta un candidat propriu.

„Nu cred că ar trebui să susținem vreun alt candidat. Sunt convins că la acest moment, pentru creșterea notorietății și credibilității partidului nostru, pentru promovarea valorilor în care credem și pentru care am fost preferați de oameni la alegerile Europarlamentare, este mai mult decât obligatoriu să avem candidat propriu.

Și chiar avem de unde alege: sunt personalități politice deloc controversate, performante în domeniile lor și care prin prestația într-o eventuală competiție prezidențială, ar putea ridica partidul și demonstra că în spatele candidatului PRO ROMÂNIA se află o echipă de oameni puși pe fapte mari, în fiecare județ.

Gândiți-vă la Corina CREȚU, Sorin CÂMPEANU, Mihai TUDOSE! Adversarii politici se roagă pe la toate icoanele să nu-i aruncăm în luptă. M-ați întrebat de PSD și de premier… Orice asociere cu anumite persoane din PSD ar fi păguboasă pentru PRO ROMÂNIA. Nu cred că va exista lipsa de înțelepciune să plecăm în startul campaniei pentru Cotroceni fără candidat propriu.

Dacă s-ar fi nominalizat o altă personalitate fără carnet de partid, de comun acord fiind toate forțele de stânga și centru stânga(dacă mai există), nu cred c-ar fi fost o idee rea să o susținem, exact cum propusese, la un moment dat și președintele nostru, fostul prim ministru-Victor PONTA.”

Oamenii știu ce au realizat sau nu exponenții puterii de azi, dacă li s-au rezolvat sau nu problemele…

Cum crede Meseșeanu că ar trebui construită politica de alianțe, astfel încât Pro România să ajungă la guvernare? Coordonatorul de la Călărași al partidului lui Victor Ponta crede că Pro România ar avea mai mult de câștigat dacă nu s-ar alia cu alte formațiuni politice și ar construi propriul drum politic:

“Consider că este suficient timp pentru a demonstra, fiecare organizație județeană, că ne putem pune amprenta pe realitatea din județul respectiv. Oamenii știu ce au realizat sau nu exponenții puterii de azi, cum au fost tratați de deputații, senatorii, șefii de instituții, primarii, consilierii aleși, dacă li s-au rezolvat sau nu problemele…

Pentru Călărași este atipic pentru că au de privit și spre exponenții PSD și spre cei ai PNL. Unii au încercat și încearcă să-și facă datoria, alții nu numai că nu încearcă, îi încurcă și pe ceilalți. Așadar, dacă ar fi să-mi pot spune părerea în forul superior al partidului, aș vota pentru a ne păstra identitatea și a lupta să creștem cât mai mult până la alegerile locale.

Nicio apropiere față de nimeni… Cred în promovare consecventă a propriilor idei, sunt de acord să susținem și alte idei acolo unde sunt argumente benefice comunității. Vreau să ne menținem critici pertinenți al lucrurilor de fațadă făcute doar să păcălească, indiferent cine le formulează. Doar așa consider că vom avea un cuvânt greu de spus în fața oamenilor, doar așa putem fi credibili.”

Unii au citit și asta: