192 de apartamente din Călăraşi vor fi termoizolate pe banii Statului

reabilitare termica Calarasi

Cinci blocuri din municipiul Călăraşi, în total 192 de apartamente, vor beneficia, în acest an, de lucrări de reabilitare termică, printr-un program promovat de Ministerul Dezvoltării şi Locuinţei şi Primăria Călăraşi.

Locatarii din blocurile K17, L51, L28, M34 şi M1 din Călăraşi au căzut de acord să participe la programul de reabilitare termică şi vor plăti doar 20% din preţul lucrărilor, într-o perioadă de cinci ani, restul banilor urmând a fi achitaţi de minister şi administraţia locală.

Valoarea proiectului implementat la Călăraşi este de 276.000 euro, primarul municipiului Călăraşi, Daniel Drăgulin precizând că, în funcţie de complexitatea lucrărilor, o familiei va plăti între 5000 şi 7000 de lei, într-un termen de cinci ani.

Reabilitarea termică a blocurilor va reduce factura la încălzire cu până la 40%, după ce locatari vor beneficia de izolarea termică a pereţilor exteriori şi a planşeului la ultimul etaj. În plus, ferestrele vor fi înlocuite cu altele mai performante din punct de vedere energetic, inclusiv uşile de acces în clădire urmând să fie schimbate.

Unii au citit și asta: