Reguli noi pentru platformele de transport alternativ de tip Uber

Platformele digitale de ridesharing sau de transport alternativ, precum Uber, vor trebui să se înregistreze fiscal în România și să raporteze autorităților cursele efectuate.

Totodată, mașinile vor trebui să aibă un ecuson special, iar platformele și conducătorii auto vor plăti câte o taxă specifică anuală, prevede un proiect de lege aprobat luni de Senat și pentru care Guvernul și-a exprimat, de asemenea, susținerea.

Proiectul, care a fost anunțat anterior de Profit.ro ca fiind în curs de aprobare de către Senat, va fi transmis acum spre aprobare și Camerei Deputaților.

Liberalii s-au opus acestei forme a proiectului argumentând că modul de autorizare pune piedici firmelor.

De ce este important:
Decizia guvernanților vine în contextul în care Guvernul a redactat un proiect de ordonanță de urgență care modifică transportul în regim de taxi, dar atât companiile Uber și Taxify/Bolt, cât și alți oameni politici, inclusiv de la putere, au susținut amânarea adoptării proiectului în vederea promovării cadrului legal și pentru serviciile de ridesharing.

Senatorii majorității de guvernământ PSD-ALDE au respins anul trecut, la finele lunii octombrie, un proiect de lege privind autorizarea platformelor online de ridesharing, proiect care se află acum în dezbaterea Camerei Deputaților.

Profit.ro a anunțat atunci că partidul de guvernământ va depune, în schimb, la Parlament un nou proiect de lege prin care va fi propusă impozitarea acestor companii în România, iar toate cursele operate vor trebui raportate Fiscului. PSD a redactat anul trecut noul proiect, iar în contextul în care Guvernul a redactat și el un proiect de ordonanță de urgență care modifică transportul în regim de taxi, acum, senatorii primii care au dezbătut proiectul PSD, au dat un vot favorabil inițiativei, cu unele modificări. Senatorii au ținut cont și de opinia Guvernului, care a transmis Parlamentului că susține acest proiect, cu unele observații.

Proiectul instituie obligativitatea licențierii operatorului care deține platformele de ridesharing, a mașinilor care efectuează acest serviciu și a conducătorilor auto care le conduc, cu scopul de ”a uniformiza acest tip de cerințe cu cele din industria taxiurilor”.

Prevederi pentru operatorii de platforme digitale ridesharing
Conform prevederilor proiectului redactat, în situația în care operatorul platformei de ridesharing este o firmă cu sediul social într-un alt stat decât România, acesta este obligat să deschidă și să păstreze pe toată perioada în care își desfășoară activitatea pe teritoriul României o sucursală înregistrată fiscal pe teritoriul României în scopul reprezentării sale în fața autorităților române.

Proiectul stabilește că prestarea de servicii de transport alternativ (prescurtate în proiect VTS), respectiv de ridesharing, pe teritoriul României va fi supusă autorizării de către Ministerul Transporturilor.

Pentru obținerea autorizației, operatorul va depune la Ministerul Transporturilor următoarele documente și informații:
a) certificatul de înregistrare la registrul comerțului din România sau din țara de origine precum și dovada numirii reprezentantului său legal, în cazul în care este o societate cu sediul în afara României;
b) descrierea operatorului;
c) declarația pe propria răspundere a reprezentantului legal al operatorului că firma nu se află sub incidența Legii nr.85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență, cu modificările și completările ulterioare;
d) asigurare de risc financiar la valoarea de 50.000 euro;
e) descrierea caracteristicilor și funcțiilor platformei digitale și a modalității de funcționare și a conformării acesteia cu cerințele legii precum și indicarea adresei de web/internet de unde aceasta poate fi descărcată/instalată pentru a fi analizată/testată de autoritatea competentă.

Citește mai mult: www.profit.ro

Unii au citit și asta: