Remiză pentru Dunărea Călărași, la Mioveni

CS Mioveni şi Dunărea Călăraşi, echipe despărţite în clasament, la ora startului partidei, de 10 locuri şi 7 puncte, s-au aflat faţă în faţă pentru o miză de 3 puncte sâmbătă, 21 septembrie 2019.

Ambele echipe au început destul de prudent. Nu s-au hazardat în faţa porţii, aşteptând fiecare parcă eroarea adversarei. Gliga şi-a creat totuşi o bună oportunitate la capătul primului sfert de oră, însă a şutat moale la poartă deşi s-a aflat faţă în faţă cu portarul gazdelor.

De partea cealaltă, CS Mioveni a presat în câteva rânduri prin Herghelegiu şi Balint, susţinuţi din spate de Coşereanu ori Raul Costin, însă acţiunile lor n-au creat probleme la poarta lui Calancea.

0-0 la pauză, însă la nici 2 minute de la reluare, gazdele deschid scorul dintr-o fază care nu spunea mare lucru. Raul Costin prinde o breşă în defensiva Dunării, iar şutul său trimis de pe la 18 metri lateral stânga pe jos, la colţul lung, îl învinge pe Calancea.

Dunărea resimte golul, însă nu abandonează lupta. După ce l-a introdus la pauză pe Bawab în locul lui Gliga, Pustai mută inspirat în minutul 64, când îl aruncă în luptă pe Marrone în locului Honciu, și apoi în minutul 75, când îl înlocuiește pe Preoteasa cu Ariel Lopez.

Mioveniul bate uşor – uşor în retragere, elevii lui Marius Stoica preferând chiar să tragă de timp începând cu minutul 80, cu speranţa obţinerii unei victorii la limită.

Dunărea dă însă lovitura de graţie în prelungiri. Mai exact în al doilea minut. Mendy execută perfect o lovitură liberă de pe stânga, primită în urma unui fault asupra lui Marrone, balonul fiind reluat cu capul în plasă de Ariel Lopez din preajma punctului cu var.

Gazdele au o ultimă zvâcnire în minutul imediat următor, Herghelegiu cerşind o lovitură de la 11 metri, însă centralul Szabolcs Istvan, foarte bun pe tot parcursul partidei, i-a acordat doar un cartonaş galben pentru simulare.

Remiză muncită şi meritată pentru Pustai&Co, care au bifat a 5-a partidă consecutivă fără înfrângere.

Echipa a crescut vizibil faţă de startul campionatului şi aşteaptă cu şi mai multă încredere duelul cu Pandurii Tg. Jiu, de sâmbătă, 28 septembrie 2019, programat acasă.

CS Mioveni – Dunărea Călăraşi 1-1

Rezultatele etapei a 8-a

Univ. Cluj – Petrolul Ploieşti 4-0

Au marcat: Cristian Gavra (51), George Florescu (76), Carol Taub (85), Florin Burghele (90+1)

Sportul Snagov – FK Csikszereda 0-1

A marcat Eder Gongalez (54)

CS Mioveni – Dunărea Călăraşi 1-1

Au marcat: Raul Costin (47) / Ariel Lopez (90+2)

Pandurii Tg. Jiu – UTA Arad 2-5

Au marcat: Patrick Popescu (47), Gabriel Oiţa (68) / Alexandru Ioniţă (15, 17), Ciprian Rus (53, 57), Valentin Buhăcianu (73)

Daco Getica – Metaloglobus 2-3

Au marcat: Robert Neacşu (5), Constantin Dedu (24) / Claudiu Herea (28), Florin Plămadă (84), Daniel Lung (90+2)

Turris Turnu Măgurele – Viitorul Pandurii 2-0

Au marcat: Cristi Ciobanu (12), Silviu Pană (33)

Concordia Chiajna – FC Argeş 1-1

Au marcat: Paul Batin (47) / Vlad Motroc (15)

ASU Poli Timişoara – CSM Reşiţa 0-0

FC Rapid – SCM Gloria Buzău 3-2

Luni, 23 septembrie, ora 17.00

Farul Constanţa – Ripensia Timişoara

Unii au citit și asta: