Remiză pentru Dunărea, în meciul cu Rapid

Restanţă din etapa a 11-a, partida Dunărea Călărași – FC Rapid, disputată miercuri, 27 noiembrie 2019, s-a încheiat nedecis (0-0), în ciuda ocaziilor avute de cele două rivale.

Meciul a început în forţă pentru oaspeţi, care irosesc o bună ocazie în minutul 3. Sefer şutează direct pe poartă din lovitură liberă de la 17 metri lateral dreapta, însă Krell intervine şi respinge peste poartă, în corner.

În minutul 7, Dunărea ratează două mari oportunităţi prin Ekollo şi Honciu, portarul Rapidului, tânărul Al. Tătaru, fiind de fiecare dată pe fază.

Rapid îşi trece-n cont a doua ocazie, lovitura de cap a lui Brighton Labeau, din 10-11 metri central, fiind reţinută de Krell. Câteva zeci de secunde mai târziu la poarta cealaltă, Sîrbu centrează în faţa careului, acolo unde Honciu preia şi trage din 14 metri pe sus, însă Tătaru respinge în corner. Fix după ce mingea a fost şutată, Iacob i-a dat peste picioare lui Honciu în careu, însă arbitrul nu arată punctul cu var.

În minutul 29, o nouă ocazie pentru „galben – albaştri”: centrare dintr-un corner de pe stânga, Honciu, talonat de Mallo, reia cu capul puţin peste poartă, la colţul lung.

Finalul primei părţi aparţine Dunării, care bifează 3 mari ocazii prin Honciu (40), Ekollo (429 şi B. Rusu (44), ulţimul şutând în bara din stânga lui Tătaru.

Repriza secundă a fost mult mai echilibrată. Oaspeţii au presat mai mult, ratând bune oportunităţi prin nou–intratul Drăghiceanu (62), Goge (66), Jorza (73 şi 85). De partea cealaltă, elevii lui Pustai au mers pe cartea contraatacului, ratând prin Ekollo (61, 86), Zete (79).

Dunărea încheie prima parte a sezonului pe locul 12, cu 23 de puncte. Urmează alte două confruntări majore, ambele pe teren propriu.

Duminică, 1 decembrie, în prima etapă a returului, Dunărea se va duela cu lidera campionatului, UTA Arad, iar sâmbătă, 7 decembrie, va juca împotriva constănţenilor de la Farul.

Meciurile etapei 20

Sâmbătă, 30 noiembrie
CS Mioveni – ASU Poli (1-0)
Sportul Snagov – Viitorul Pandurii
Ripensia Timişoara – FC Argeş
FK Csikszereda – SCM Gloria Buzău
Farul Constanţa – FC Rapid
Univ. Cluj – CSM Reşiţa
Pandurii Tg. Jiu – Turris

Duminică, 1 decembrie, ora 13.00
Dunărea Călăraşi – UTA Arad

Luni, 2 decembrie, ora 18.00
Petrolul Ploieşti – Metaloglobus

Unii au citit și asta: