in ,

Reprezentanți din Tadjikistan şi Uzbekistan, în vizită la ITM Călărași

Inspecția Muncii din România a răspuns solicitării Organizaţiei Internaţionale a Muncii (OIM) de a acorda sprijin tehnic şi logistic pentru implementarea proiectului „Îmbunătățirea sistemului de inspecţie a muncii în Tadjikistan şi Uzbekistan, prin schimbul de cunoştinţe şi învățarea reciprocă”.

Proiectul are ca scop consolidarea capacităţii Tadjikistanului şi Uzbekistanului de a aborda provocările comune în ceea ce priveşte îmbunătăţirea sistemelor lor de inspecţie a muncii, prin intermediul unei modalităţi de cooperare între Tadjikistan şi Uzbekistan, beneficiind de colaborarea României, acordând suport și acţionând ca ţară parteneră.
Obiectivul proiectului este îmbunătăţirea sistemului de inspecţie a muncii din Tadjikistan şi Uzbekistan, prin învățare reciprocă şi schimb de cunoştinţe, prin conştientizarea şi îmbunătăţirea cunoştinţelor şi a experienţei în ceea ce priveşte beneficiile unui sistem eficace de inspecţie a muncii care să asigurare drepturile lucrătorilor şi stimularea creşterii întreprinderilor, îmbunătăţirea eficacităţii sistemelor de inspecţie a muncii în practică, cu cele mai bune practici ale sistemului de inspecţie a muncii din România.

În acest context, în data de 28 septembrie 2023, Inspectoratul Teritorial de Muncă Călăraşi a primit vizita delegaţiilor reprezentanţilor OIM, Tadjikistan şi Uzbekistan. Echipe de inspectori de muncă au însoțit delegaţiile în acţiuni pe teren la angajatori din sectorul agroindustrial, în vederea prezentării unor exemple de bune practici în activităţile de control.