“Respiraţie artificială” pentru spitalul din Budeşti. Consiliul judeţean încearcă preluarea

“Respiraţie artificială” pentru spitalul din Budeşti. Guvernul l-a închis, începând cu data de 1 aprilie, 2011, provocând o serie de nemulţumiri şi reacţii, Consiliul Judeţean Călăraşi încearcă să-l readucă la viaţă.

Într-o şedinţă extraordinară de Consiliu Judeţean, programată pentru miercuri, 13 aprilie, consilierii vor  avea în mape un proiect de hotarare privind propunerea de preluare a managementului asistentei medicale al Spitalului Orasenesc Budesti de la Consiliul Local al Orasului Budesti la Consiliul Judetean Calarasi si reorganizarea acestuia ca structura fara personalitate juridica in cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Calarasi.

În ciuda scrisorilor trimise de Consiliul Judeţean Călăraşi către Ministerul Sănătăţii, guvernanţii au rămas impasibili: spitalul a fost închis. Preşedintele Consiliului Judeţean, Răducu Filipescu, este revoltat de “atenţia” cu care ministerul a primit punctul de vedere al Călăraşiului cu privire la comasarea şi închiderea spitalelor: “Ori că am trimis scrisori în Malaezia ori că am trimis la Ministerul Sănătăţii este acelaşi lucru. N-am primit nici un răspuns.”

Preşedintele Consiliului Judeţean Călăraşi, Răducu Filipescu, şi-a mărturisit, încă de săptămâna trecută, intenţia de a prelua în administrare spitalul de la Budeşti, şi transformarea acestuia într-o secţie externă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Călăraşi.

Unii au citit și asta: