in ,

Rezultate alegeri locale Călărași. Cine a câștigat, cine a pierdut

Prezență la vot peste valorile de la alegerile locale precedente. Ieri, în județul Călărași, s-au prezentat la urne 58,01% din persoanele înscrise pe liste permanente și complementare. 138.891 persoane au votat duminica aceasta în jud. Călărași. Dintre acestea, 2919 au solicitat urna mobilă. Acum 4 ani prezența la alegerile locale a fost de 55,03%.
În municipiul Călărași prezența la urne, ieri, a fost de 44,09%.

Alegătorii cu vârste între 45 și 64 de ani au fost cei mai conștiincioși, iar tinerii între 18 și 24 de ani cel mai puțin interesați de alegeri.

PSD este marele câștigător al alegerilor locale de ieri. Vasile Iliuță a obținut cele mai multe voturi, câștigând astfel cel de-al 3-lea mandat de președinte al Consiliului Județean Călărași.
În municipiul Călărași, Marius Dulce a obținut încrederea și votul călărășenilor pentru încă un mandat, cel de al 2-lea în fruntea Primăriei Călărași.

Următorul clasat în cursa pentru Primărie este Dragoș Coman, pe listele AUR.
Conform numărătorii paralele a partidelor, Alin Drăgulin, de la PNL, s-a clasat pe locul 3.

La Oltenița, liberalul Costinel Milescu a pierdut în fața PSD-istului Mihăiță Beștea.

La Roseți, Nicolae Râjnoveanu (PSD) a pierdut alegerile după 6 mandate în funcția de primar. Locul său va fi luat de liberalul George Chiriță.

În total, PSD a câștigat 35 de primării în județul Călărași, în timp ce PNL a reușit să obțină conducerea a 20 de unități administrativ teritoriale.

Componența noului Consiliu Local al Municipiului Călărași sunt șanse să arate astfel:

PSD – 10 consilieri
AUR – 5 consilieri
PNL – 4 consilieri
USR – 2 consilieri

Asta înseamnă că PSD va trebui să facă o alianță, implicit să ofere un post de viceprimar pentru a avea spijinul pentru hotărârile supuse votului consilierilor. Este extrem de foarte puțin probabil ca postul de viceprimar să fie al PNL sau USR.

Primele cifre oficiale vor fi prezentate pe măsura centralizării datelor de către Biroul Electoral Județean Călărași.