in

Romania: Record mondial prin prăjirea a 210 pui, în aceeaşi tigaie

O echipă de bucătari, condusă de clujeanul Tibi Kiss-Budai, va încerca să stabilească, duminică, un nou record mondial, prin prăjirea a 210 pui, în acelaşi timp, într-o singură tigaie.

Recordul, care ar urma să fie stabilit în cadrul Campionatului Internaţional de Gătit în Aer Liber de la Cluj-Napoca, va fi omologat de o echipă din California de la World Records Academy, a anunţat Tibi Kiss-Budai.

Potrivit coordonatorului Campionatului, Radu Zărnescu, puii vor fi prăjiţi într-o tigaie având 15 metri pătraţi, de către 20 de bucătari. Puii vor fi tranşaţi în câte patru bucăţi, vor fi unşi cu trufe, iar la final vor fi oferiţi gratuit spectatorilor.

În cadrul aceleiaşi manifestări vor fi organizate secţiuni de gătit preparate culinare celebre din istorie, de genul “ce a mâncat Napoleon după bătălia de la Waterloo”, iar una dintre secţiuni va fi “Gustul Păcii”, în cadrul căruia bucătari de diferite confesiuni veniţi din Israel vor pregăti preparate culinare alături de bucătari români şi maghiari.

Campionatul Internaţional de Gătit în Aer Liber se desfăşoară în perioada 10-12 septembrie, în parcarea Polus Center din Cluj.  (sursa:  AGERPRES)