Românul ucis în Afganistan a fost coleg cu prefectul judeţului Călăraşi

Cel puţin 14 persoane şi-au pierdut viaţa în atacul de vineri, 1 aprilie, asupra centrului ONU de la Mazar-i-Sharif, cel mai grav atac comis vreodată asupra personalului Naţiunilor Unite din Afganistan, anunţă Realitatea TV.

“Urmare a incidentului de la Mazar-i-Sharif şi a notificării primite de la Departamentul operaţional pentru menţinerea păcii, MAE este în măsură să confirme faptul că printre victime se află un cetăţean român, ofiţer de afaceri politice în cadrul operaţiunii nord din cadrul misiunii ONU în Afganistan. Reprezentantul în cadrul centrului operaţional era domnul Moţco Filaret, un expert cu o impresionantă activitate în relaţiile internaţionale şi în cadrul organizaţiilor internaţionale”, a declarat Doris Mircea, directorul Direcţiei pentru Comunicare şi Diplomaţie Publică din Ministerul de Externe.

Românul ucis în Afganistan a fost coleg cu prefectul judeţului Călăraşi. Emil Muşat la Colegiul Naţional de Apărare.
Preefctul Emil Muşat a dedicat fostului său coleg o postare pe contul său de Facebook: “In memoria lui Motco Filaret, absolvent al Colegiului National de Aparare,2007, seria 18, romanul angajat al ONU ucis in Afganistan. S-a dedicat unor idealuri si asta i-a fost fatal. Dumnezeu sa il odihneasca in pace!”

Unii au citit și asta: