in

Ruinele combinatului siderurgic de la Călăraşi, prilej de expoziţie foto la Londra

Institutul Cultural Roman organizeaza pentru a treia oara consecutiv standul Romaniei la Targul International de Carte de la Londra, una dintre cele mai importante manifestari de profil din lume. ICR isi propune si anul acesta sa ofere o imagine cat mai cuprinzatoare a pietei de carte din Romania, invitand 29 dintre cele mai prestigioase edituri romanesti sa-si expuna titlurile la un stand conceput astfel incat sa ofere fiecareia dintre ele vizibilitate maxima. De asemenea, la stand vor fi puse la dispozitia reprezentantilor editurilor romanesti spatii pentru intalnirile cu potentialii parteneri sau colaboratori straini.

Cu prilejul participarii Romaniei la Targul de carte de la Londra, Institutul Cultural Roman prezinta (pe 21 aprilie) expozitia foto “Kombinat”, de Serban Bonciocat, cu o introducere de Anthony Daniels, autorul binecunoscutei carti The Wilder Shores of Marx.

Kombinat: ruine industriale ale Epocii de Aur este un album de exceptie publicat de Igloo Media in 2007. Cartea include o colectie ampla de fotografii inedite: ruine teribile ale unei lumi in care absurdul e norma, demne de un SF apocaliptic. Fotografiile ilustreaza o realitate post comunista mai putin cunoscuta: siturile industriale din Hunedoara, Calan, Calarasi, Zlatna, Copsa Mica, Babadag si Valea Calugareasca. Mega-structurile utopice ale economiei comuniste – turnuri, containere, buncare, conducte, ziduri din beton si caramizi – zac abandonate intr-un peisaj de cosmar, din care omul si natura lipsesc cu desavarsire.